Begin met het ontwerpen van uw logo

Beste kleurencombinaties om een logo te ontwerpen

Gepubliceerd: 15.05.2022

Het vinden van de juiste kleurencombinatie voor uw logo is erg belangrijk. Het zet de sfeer voor uw branding en helpt u te onderscheiden van de rest van de concurrentie. Wanneer u uw bedrijf begint en u begint na te denken over welk logo u gaat ontwerpen. Het is een goed idee om de ontwerpstijl die er is te bestuderen en ook het soort kleurencombinaties die soortgelijke bedrijven gebruiken.

Veel bedrijven doen dit niet goed en zien het ontwerp analyse proces over het hoofd voordat ze direct in het ontwerp aspect springen. Dit kan ertoe leiden dat uw logo niet is aangepast aan de branche waarin u actief bent. Het kan ertoe leiden dat uw klanten denken dat uw bedrijf zich bezighoudt met het soort dienst dat zij zoeken, of erger nog, dat zij helemaal niet met u willen werken.

Kleur is zeer belangrijk bij het ontwerpen van uw logo en zal u bijblijven in de tijd. In dit artikel gaan we kijken naar 12 verschillende kleurencombinaties die werken en voor welke branche je ze zou moeten gebruiken. Laten we er meteen induiken!1. Geel en blauw

 

Kleurencombo

Geel is een erg « in your face » type kleur, deze kleur is geweldig als je iemands aandacht wilt trekken. Het blauw is een geweldige complementaire kleur die je kunt gebruiken met het geel om de helderheid van het geel in evenwicht te brengen. Deze kleurencombinatie is zeer geschikt voor bouwbedrijven.

 

2. Blauwe kleurencombinatie

 

Kleurencombinatie

Dit type combinatie is allround geschikt voor elk bedrijf. Het werkt met alles als je geen specifieke kleuren in gedachten hebt. Het werkt vooral goed in de IT-industrie. Een lichtgrijze kleur in de mix toevoegen kan ook een beetje meer van een corporate stijl toevoegen
 


3. Oranje en bruin

 

Kleurencombo

Deze kleurencombinatie geeft je een gevoel van warmte en comfort. De oranje en bruine kleurencombinatie gaat geweldig voor elk food bedrijf, vooral in de bakindustrie. U kunt de kleurencombinatie gebruiken in een logo ontwerp op basis van pictogrammen of zelfs in een ontwerp in tekststijl.

 


4. Perzik en violet

 

Kleurencombo

Deze combinatie is een must have voor elk bedrijf dat zich bezighoudt met wellness en cosmetica. Het is subtiel en krachtig tegelijk en geeft een mooie vrouwelijke vibe aan uw logo. Het is een zeer geruststellende combinatie die ontspanning symboliseert.

 
 

5. Violetbruin en cyaan

 

Kleurencombo


Hier’s nog een mooie kleurencombinatie die een gevoel van comfort en zuiverheid uitstraalt. Deze kleurencombinatie werkt ook goed voor een wellness- of huidverzorgingsbedrijf. U zou dit type kleurencombinatie ook kunnen gebruiken voor een voedings logo ontwerp.

 
 

6. Dieppaars en oranje

 

Kleurencombo

Andere interessante en verrassende kleurencombinatie die geweldig werkt !  Deze combinatie als nummer 1 werkt heel goed bij bouwbedrijven. Het symboliseert vertrouwen en een hard werkende geest. Deze combinatie is lekker pittig en zal zeker overal de aandacht trekken.

 


7. Licht- en donkerbruin

 

Kleurencombo
 

Als je naar dit soort kleurencombinaties kijkt, ruik je de koffiebranders om de hoek. Het’is heel troostend en warm. Als je een café binnenloopt wil je je gezellig voelen en daar is deze combinatie geweldig voor. Niet alleen kunt u dit gebruiken voor uw logo, maar ook rond uw winkel fit out.

 


Drie kleurencombinatiesOk, nu we’twee kleuren combinaties hebben bekeken, laten we eens kijken naar drie kleuren combinaties. Over het algemeen wordt het sterk aangeraden om de kleurencombinaties tot een minimum te beperken, maar sommige kleuren passen echt goed bij groepen van drie.8. Marineblauw, geel, groen

 

Kleurencombinatie

Deze 3 kleuren combinatie neemt een van de vorige combinaties en voegt een groen toe in de mix die een complementaire kleur is. De drie woorden doen wonderen en geven een warm en uitnodigend gevoel wanneer ze worden gebruikt op een logo.

 
 

9. Blauw en beige

 

Kleurencombo

2 tinten blauw  en een beige gaan altijd goed samen als twee erwten in een pot. De combinatie van 3 kleuren is heel zacht en past in de meeste sectoren. Een daarvan is de marketingindustrie, die bijzonder goed werkt.

 
 

10. Oranje, blauw en geel

 

Kleurencombo

De drie kleurencombinaties zijn altijd een must als het gaat om het ontwerpen van een levensmiddelenlogo. de kleuren een punchy en eye grabbing. Deze combinaties werken vooral goed met vette letters. Aarzel niet om een van de kleuren te gebruiken als achtergrondkleur om de andere te laten knallen.

 
 

11. Paars, roze en huidskleur

 

Kleurencombo
 

Als je naar deze kleurencombinatie kijkt, denk je aan een stylingsolon of een huidverzorgingsbedrijf. De kleurencombinatie is zacht en vrouwelijk. Het geeft je zin om jezelf te verwennen en je lichaam comfortabel te verzorgen.

 


12. Blauw, beige en geel

 

Kleurencombinatie

Nog een veelgebruikte kleurencombinatie in de advieswereld. Deze drie kleuren zijn professioneel en geruststellend. Ze betekenen zaken en passen altijd bij elk type bedrijf dat zich bezighoudt met marketing of financieel advies.
 


Dus wat hebben we geleerd van dit artikel ? We’hebben gekeken naar hoe belangrijk het is om de juiste kleurencombinatie voor uw logo te vinden. Kleuren en logo's zijn, zoals je waarschijnlijk hebt gemerkt, een cruciale stap in het ontwerpen van het perfecte logo. Voordat u begint met het ontwerpen van uw logo, stel ik voor dat u kijkt naar de kleuren die uw concurrenten gebruiken. Het is belangrijk dat de kleurcode wordt gerespecteerd en dat uw kleuren zijn aangepast aan uw branche. Houd in gedachten dat uw logo kleuren goed moeten passen bij gratis presentatie templates, stationaire producten, social media video's, apps en meer...  

 

Logogenie's logomakerU bent nu aan de beurt om een logo te ontwerpen. Logogenie is een onlinelogo maker met gebruiksvriendelijke online tools die u kunt uitproberen om online uw eigen logo te ontwerpen. Wij bieden u met geschikt gekleurde logo sjablonen die u kunt aanpassen met ons volgende niveau logo maker. Probeer het nu en start uw eigen merk in slechts een paar minuten.

 

Start met het ontwerpen van je logo

 

Bekijk onze andere artikelen