Begin met het ontwerpen van uw logo

Waarom je een zwart-wit logo nodig hebt

Gepubliceerd: 07.05.2022

Waarom heeft u dan een zwart-wit versie van uw logo nodig? Anders dan alleen het aanvullen van uw bestaande logopakket, zijn zwart-wit versies van uw logo eigenlijk heel nuttig en worden ze vandaag de dag op veel verschillende manieren gebruikt. Om het concept achter zwart-wit logo's te begrijpen, hier's een beetje meer leesmateriaal over de psychologie van zwart-wit logo ontwerp. Zwart-wit logo's waren ooit erg populair bij gedrukte producten. Ze werden gebruikt om inktgeld te besparen door zwart-wit producten af te drukken in plaats van kleur. Tegenwoordig zijn de kosten voor kleurendruk aanzienlijk gedaald en communiceren steeds meer mensen op andere manieren zoals sociale netwerken, websites en digitale stationaire producten. Papier lijkt niet meer de weg te zijn. Dus waarom krijg een zwart-wit versie van uw logo ? Hier zijn een paar redenen waarom u deze optie niet van uw lijstje moet schrappen.


Wat is een zwart-wit logo?

Zwart-wit logo's zijn monochrome versies van uw gekleurde logo. Monochroom is het gebruik van één enkele kleur in het hele logo-ontwerp. Het bevat geen andere effecten, schaduwen of schakeringen dan de enkele gekozen kleur.

Zwart-wit logo

Redenen waarom je een zwart-wit logo moet hebben


Afdrukken van speciale producten

Logo's worden soms op niet-conventionele manieren gebruikt zoals lasergravures, borduurwerk, 3d printing, textielbedrukking. Al deze producten maken gebruik van speciale machines die geen gewone gekleurde bestanden ondersteunen. Dit is waar monochrome (zwart-wit) formaten in het spel komen.


Scannen en faxen

Heb je wel eens een document gescand of gefaxt en kwam het er helemaal verbleekt uit? Met een zwart-wit logo is de kans daarop veel kleiner! Wanneer u een document scant of faxt, ondersteunt de machine soms wel en soms niet kleuren (faxmachines ondersteunen dat meestal nooit). Dit is waar een zwart-wit versie van uw logo van pas komt. Door een zwart-wit logo te gebruiken, kunt u het contrast en de nuances op uw documenten versterken en uw logo meer laten opvallen.


Partnerships en samenwerkingen

Ergens op de weg zult u wellicht geïnteresseerd zijn in marketing- en partnerschapsovereenkomsten met andere bedrijven. Meestal omvatten deze partnerschappen het toevoegen van uw unieke logo-ontwerp op de producten, website, enz. van iemand anders'
. In de meeste gevallen zal een monochroom logo worden gevraagd. De meeste merken hebben graag monochrome logo's, zodat hun pagina/product er niet rommelig uitziet met te veel verschillende kleuren.


Voorbeeld van een zwart-wit logo


Het is altijd belangrijk om uw partners uw eigen zwart-wit logo formaat te geven. Of het nu voor afdrukken, scannen of partnerschappen is, het is altijd aan te raden uw eigen bestand aan te leveren in plaats van een gekleurd logo door iemand anders te laten omzetten in zwart-wit. U weet nooit wie er aan de andere kant met uw bestanden gaat spelen. Ze kunnen onervaren zijn of de bestanden niet goed converteren en u zou kunnen eindigen met een zwart-wit logo van slechte kwaliteit. 


Onze service garandeert de beste kwaliteit zwart-wit logoformaten. Begin vandaag nog met het online ontwerpen van uw logo en maak zelf iets bijzonders !
 


Start met het ontwerpen van je logo

 

Bekijk onze andere artikelen