Begin met het ontwerpen van uw logo

30 beste lettertypes om een geweldig logo te ontwerpen

Gepubliceerd: 16.04.2020

30 best fonts to design an awesome

 

Wanneer u op zoek bent naar het juiste lettertype voor uw logo, kan de enorme hoeveelheid keuzes waarmee u wordt geconfronteerd, overweldigend zijn. De snelste manier om dat aantal te beperken en het perfecte lettertype te vinden, is op zoek gaan naar een duidelijk idee van welk lettertype het beste bij uw merk past.

 

Het juiste lettertype kiezen voor uw logo

 

Het juiste lettertype voor uw logo is geen kwestie van persoonlijke voorkeur. Uw logo moet bij uw merk passen. Gelukkig is het vinden van het juiste lettertype voor uw merk meer wiskunde dan kunst, en hier zijn de formules die u nodig hebt om het uit te werken:

 

formeel en verfijnd = serif lettertype

casual = schreefloos lettertype 

vet en actiegericht = vet lettertype

homegrown en organic = handgeschreven geïnspireerd lettertype

modern en vooruitstrevend = futuristisch lettertype

eigenzinnig en leuk = creatief lettertype


Voordat je een lettertype kunt kiezen, moet je dus een glashelder beeld hebben van je merk. Ben je een in-your-face startup die je hele branche op de kop wil zetten, of een ouderwetse dienstverlener die er prat op gaat de ouderwetse waarden te handhaven? Als je hulp nodig hebt bij het uitzoeken van je merk en hoe een lettertype past in je branding,  kijk naar ons artikel over de verschillende lettertypefamilies.

De Logogenie logo maker bevat 70 lettertypes om uit te kiezen. Deze lettertypes zijn onderverdeeld in zes categorieën: afgerond, creatief, elegant, futuristisch, vet en XXL. Binnen elk van deze categorieën zul je zien dat we een verscheidenheid aan lettertypes hebben samengesteld om je veel unieke opties te geven. U wilt bijvoorbeeld een elegant lettertype voor uw schoonheidsmerk en hebt een schreeflettertype nodig om te communiceren dat uw merk een beetje exclusiever is, een beetje geraffineerder dan de anderen in het schap. We’hebben elegante lettertypes van zowel de schreefloze als de schreefloze variant. 

Kijk naar vijf voorbeelden van onze diverse lettertypes uit elk van onze zes categorieën. 

 

Rounded

 

Ronde lettertypes, zoals afgeronde vormen, zijn een geweldige keuze voor elk merk dat een laagdrempelig, innemend gevoel heeft. Er zijn veel manieren waarop een lettertype afgerond kan zijn, zoals:

 

Klassiek

 

Font Classic Logogeny

 

Klasik is een all-caps, onconventionele kijk op ronde lettertypes. Een van de dingen die Klasik onderscheiden is dat de randen van de letters geen perfecte rechte lijnen zijn; ze hebben een handgevormde, kneedbare kwaliteit waardoor het lijkt alsof ze met deeg zijn geboetseerd. Dit maakt het een perfect lettertype voor bakkers, beeldhouwers en elk bedrijf dat zich als handgemaakt profileert.

 

Fontastic

 

Fontastique Logogenie


Fontastique gaat verder dan wat we gewoonlijk verwachten van een schreefloos lettertype door delen van de letters te veranderen in bijna volledige cirkels. Kijk bijvoorbeeld eens naar de kleine letter D. Als gebogen lettertype met zeer weinig harde hoeken heeft Fontastique een zachte, vrouwelijke uitstraling die het perfect maakt voor elk dames’s kleding- of schoonheidsmerk. 

 

Orborn

 

Font Orborn Logogeny


Net als een paar andere afgeronde lettertypes maakt Orborn van bepaalde letters (zoals de kleine letter A) perfecte cirkels. Een van de coole dingen die Orborn doet is sommige hoofdletters veranderen in grotere versies van kleine letters, wat de vriendelijkheidsfactor alleen maar verhoogt en het een geweldige keuze maakt voor elk merk dat zich het leven van het feest wil voelen. 

 

Maxwell

 

Font Maxwell Logogeny


Maxwell is een lettertype met rechte lijnen, afgeronde hoeken en een paar eigenaardigheden. Kijk maar naar de hoofdletter H en de hoogte van de kleine letter I. Het is een lettertype dat er op het eerste gezicht strak en conventioneel uitziet, maar als je er wat langer mee bezig bent, komt de persoonlijkheid naar voren. Maxwell’s een goede keuze voor een merk met een soortgelijke persoonlijkheid: clean-cut, maar met een funky onderstroom. 

 

Aquatisch

 

Aquatic Font Logogenie


Zoals de naam al zegt, heeft Aquatico een watergevoel. Kijk naar de hoofdletter A om de vorm van een golf in de middenlijn te zien. Dat is niet de enige plek waar dit ronde lettertype open en vrij aanvoelt als de oceaan. Bepaalde hoofdletters, zoals K en R, hebben losstaande delen (kijk maar eens in onze logomaker om te zien wat we bedoelen) die het een cool, ongedwongen openluchtgevoel geven. 
Creatief


Zoals u zich waarschijnlijk kunt voorstellen, is onze collectie creatieve lettertypes onze meest gevarieerde. Dit zijn de lettertypes voor merken die niet in conventionele hokjes passen. 

 

Insomniac

.
 

Font Inzomniac Logogenie


Met het lettertype Inzomniac ziet elke tekst eruit alsof hij is gekrabbeld met een markeerstift. Als je wilt dat je tekst op graffiti lijkt, is Inzomniak een goede keuze. Het is hoekig, scherp, de letters zijn niet allemaal even groot en de strepen zijn niet gelijkmatig. En daarom werkt het. Het is niet gepolijst en het probeert dat ook niet te zijn, waardoor het de perfecte keuze is voor elk merk dat hetzelfde over zichzelf kan zeggen.

 

Shintia script

 

Font Shintia script Logogenie


Shintia script staat in veel opzichten in contrast met Inzomniak. Het is netjes, de letters voelen evenwichtig en over het algemeen is het schattig. De oversized hoofdletters en lange, hangende schreven geven het een grillig, handgeschreven gevoel dat het geschikt maakt voor elk merk dat zichzelf grillig of tweeslachtig vindt. 

 

Mooi

 

Font Wonderful Logogenie


Wonderful is een heerlijk maf, leuk lettertype. Daarom is het een voor de hand liggende keuze voor elk merk dat bedoeld is voor kinderen of kinderen in hart en nieren. Geen serifs hier; gewoon buigzame, springerige, ongelijke letters die aanvoelen alsof ze je aansporen om samen met hen op de trampoline te springen en een geweldige tijd te hebben. 

 

Selina

 

Font Selina Logogenie


Selina is een ander lettertype dat lijkt op een handschrift, maar zoals elk ander lettertype in onze creatieve sectie heeft het een heel eigen gevoel. Selina ziet eruit alsof het is geschreven door een snelle hand met een viltstift, een hand met zware neerwaartse streken en lichtere, energievolle opwaartse streken. Dit lettertype voelt ongedwongen, maar toch kunstzinnig. 

 

Artikel vet

.
 

Font Artypa Logogeny


De laatste van onze keuzes voor het creatieve gedeelte, Artypa Bold, is het lettertype waarmee een robot zijn naam zou ondertekenen. Blokken en stevige lijnen naast elkaar, in plaats van elkaar te kruisen, geven dit lettertype een modern, machinaal geproduceerd gevoel. Terwijl het ultra-modern aanvoelt, voelen de vormen ook een beetje aan als hiërogliefen, wat het buitenaardse gevoel alleen maar versterkt. 


Elegant


Elegante lettertypes zijn voor merken die, nou ja, elegant zijn. Maar er zijn veel unieke manieren om elegant te zijn, en zoals deze lettertypes laten zien, veel unieke manieren om dat te communiceren: 


Agne

 

Font Agne Logogeny


Agne is een van de zwaardere lettertypes in onze categorie Elegant, maar het is geen pure kracht. De letters zijn evenwichtig, met delicate lijnen die contrasteren met dikkere. Serifs vullen en completeren elke letter in Agne, waardoor het een high-class, luxe gevoel geeft dat perfect is voor een coutureboetiek of een exclusief wijnetiket. 
 

Justus

 

Font Justus Logogenie


Justus lijkt op Agne, maar is lichter en beweeglijker. De contrasten tussen zware en lichte lijnen zijn ook meer uitgesproken, met brede hoofdletters en lange, overhangende schreven. Er zijn eigenlijk geen kleine letters in Justus; de kleine letters zijn gewoon kortere versies van de hoofdletters.  

Casual

 

Font Casual Logogenie


Je zou niet verwachten een lettertype met de naam Casual in onze rubriek Elegant aan te treffen, toch? Maar Elegant is precies waar dit lettertype met zijn ingetogen elegantie past. Met zijn gebrek aan schreven leest Casual niet meteen als een luxe lettertype, wat het perfect maakt voor een restaurant dat stijlvol is, maar niet 
 

Warnock

 

Font warnock Logogenie


Als lettertype slaagt Warnock erin twee dingen tegelijk te zijn: elegant en scherp. De hoge, schreefachtige letters geven het een uitstraling van evenwicht, maar de ruitvormige punt boven de kleine letter I en de gekartelde schreef op de hoofdletter L en kleine letter S geven het een enigszins subversieve uitstraling. 
 

Copperplate

 

Font copperplate Logogenie


Als je een traditioneel en elegant logo nodig hebt, ga dan voor Copperplate. Copperplate heeft alle elementen die een lettertype gepolijst doen aanvoelen: uniforme letters, duidelijke hoeken en natuurlijk serifs. 


Futuristisch


Futuristische lettertypes zijn voor vooruitstrevende merken. Zeg dat vijf keer snel en je bent... nog steeds precies waar je nu bent. Maar als je merk draait om leven voor morgen, maak dan een van deze lettertypes het middelpunt van je logo: 
Blanka


Als aliens een lettertype hebben, dan is het Blanka. Met lijnen die in elkaar passen als puzzelstukjes, is Blanka deels futuristisch lettertype, deels cijferaar. 

 

Biowapen

 

Font Bioweapon Logogenie


Eenvoudig, blokkerig en hoekig, Bioweapon is het lettertype bij uitstek voor een techmerk of elk ander merk dat een strak ogend logo nodig heeft. Wat Bioweapon doet opvallen is wat is weggelaten  belangrijke lijnen in bepaalde letters, zoals de hoofdletter D en de hoofdletter E, die het een strakke, minimalistische uitstraling geven. 
 

Ruimte

 

Font space Logogenie


De ruimte. De laatste grens. Het decor van morgen. Als je het lettertype Space gebruikt, vertel je de wereld dat je een modern merk bent... op een throwback manier. Space lijkt veel op het logo van IBM, dat een nostalgische, ouderwetse uitstraling heeft. En hoewel het misschien tegenstrijdig klinkt, vult een ouderwets Space-lettertype een belangrijke niche. Als je een retro arcade of een eigenzinnig geek nostalgie merk bent, is Space het lettertype voor jou. 
 

Walkway Zwart

 

Font walkway Logogenie

 
Walkway Black is niet zo duidelijk futuristisch als de andere lettertypes in onze lijst, maar het leest zeker modern. En als je een merk bent dat’modern is, maar niet sci-fi of space age, is Walkway Black een ideale manier om die lijn tussen vooruitdenken en lichtjaren in de toekomst te bewandelen. 
 

Quantum

 

Font Quantum Logogeny


Futuristischer dan een lettertype met de naam Quantum wordt het niet, toch? Quantum’s vlijmscherpe diagonale lijnen snijden door de dikke, hoekige letters, waardoor ze aanvoelen als buitenaards metaal dat door een lichtzwaard is gesneden. 


Bold


Als je iets belangrijks te zeggen hebt, zeg het dan vet. Onze collectie vette lettertypes is niet voor doetjes; ze zijn bedoeld om te zeggen wat je bedoelt en precies te menen wat je zegt. 

 

Cornerstone

 

Font Cornerstone Logogenie


Cornerstone heeft een moderne, bijna digitale uitstraling. En dat maakt het perfect voor een merk dat’technisch is, of het nu een elektronicawinkel of een IT-leverancier is. Met hoge, uniforme letters en geen schreven is Cornerstone een pretentieloze keuze voor een merk dat gewoon de klus klaart. 
 

Zwodrei

 

Font Zwodrei Logogeny


Zwodrei maakt een gedurfd statement – met een beetje flare. De scherpe, tandachtige serifs op dit lettertype maken het gewaagd zonder overdreven te zijn. 
 

Vieira

 

Font Vieira Logogenie


Vieira’s brutaliteit komt van zijn letters’s breedte. Het valt niet te ontkennen dat dit een lettertype is dat ruimte inneemt. Geen behoefte aan schreven, Vieira maakt zijn boodschap duidelijk met vierkante randen en een gelijkmatige gewichtsverdeling in het geheel. 
 

Mabella

 

Font mabella logogeny


Mabella’s uniforme, dicht op elkaar staande letters lijken een beetje op een hekwerk, waardoor het een geweldige, subtiele letterkeuze is voor een hekwerkbedrijf of eigenlijk voor elk merk in de bouwsector. Door de dikke letters voelt het stevig en sterk aan, zoals u wilt dat het hek rond uw eigendom is.  

Freeroad

 

Font Freeroad Logogenie


Freeroad laat niet veel ruimte over voor lege ruimte – binnen zijn letters. Kijk eens naar de kleine letter I. De punt zweeft heel licht over de staf. Kijk vervolgens naar de kleine letter A, met zijn kleine cirkel van negatieve ruimte. Maar tussen de letters heeft Freeroad kilometers ruimte. Dit lettertype is een uitstekende keuze voor elk merk met een grote aanwezigheid en vult elke centimeter van die aanwezigheid.


XXL


Een groot merk heeft een XXL-lettertype nodig. Dus wat is een groot merk? We bedoelen niet per se de Amazones en Disneys van de wereld, maar merken met een grote aanwezigheid. Merken die hun externe stemmen gebruiken, merken die hun industrie’ zwaargewichten zijn. Deze merken hebben lettertypes nodig die de klus kunnen klaren, zoals:
 

Debussy

 

Font Debussy


XXL kan ook zacht zijn, en dat is precies de niche die Debussy vult. Het is groot, maar toch toegankelijk als een grote vriendelijke Deense dog. De afgeronde letters en het ontbreken van schreven zorgen ervoor dat Debussy vriendelijk aanvoelt, terwijl het lettertype’s gewicht het onmogelijk maakt te negeren, waardoor elke tekst die ermee wordt weergegeven een stevig anker wordt voor alle andere elementen in het logo. 
 

Explora

 

Font Explora


Explora is een gestroomlijnd, gelikt ogend lettertype dat zich thuis zou voelen op de zijkant van een advocatenkantoor of accountantskantoor. De letters zijn rond, maar niet helemaal rond – uitnodigend, maar niet zonder grenzen. 
 

Futura Xblk BT

 

Font Futura


Als je het grootste, zwaarste lettertype wilt dat Logogenie te bieden heeft, dan is Future Xblk BT het. Dit is het omvangrijke econofont dat je nodig hebt als je iets dik en stevig nodig hebt. Het is een geweldige keuze voor een metselaar of een ander soort steenhouwer, omdat het precies communiceert wat de klant kan verwachten: een solide werk gemaakt met zwaar materiaal. 
 

Gotham Zwart

 

Font gothem


Op het eerste gezicht lijkt Gotham Black een vrij eenvoudig lettertype. En in veel opzichten is dat ook zo. En voor veel merken is een eenvoudig lettertype het beste lettertype, omdat het niet afleidt van andere elementen in hun logo. Gotham Black is een vet schreefloos lettertype met perfect symmetrische letters. Als je een lettertype nodig hebt dat een subtiel statement maakt terwijl het de andere elementen in je logo niet afleidt, ga dan voor Gotham Black. 
 

Cunia

 

Font cunia


Cunia’s all-caps onderscheidt zich van andere XXL-lettertypes in onze lijst. Ondanks de hoofdletters voelt tekst in Cunia niet alsof hij wordt geschreeuwd. De subtiele middenstrepen in letters als A en H en de afgeronde linkerbovenhoeken van letters verzachten Cunia enigszins, waardoor het modern aanvoelt. 

Op zoek naar het perfecte lettertype? Bekijk dan dit artikel over de 50 Best Fonts for Logos in 2020


Test zoveel verschillende lettertypes als je wilt


U vindt waarschijnlijk minstens twee lettertypes die bij uw merk passen... en waarschijnlijk meer. Als u vastzit tussen een paar verschillende logo's voor uw lettertype, kunt u ze met Logogenie’s logomaker gemakkelijk naast elkaar vergelijken om te zien hoe ze eruitzien met uw logo. Klik onder het tabblad Teksten op Nieuwe tekst toevoegen. Hiermee voegt u nog een regel tekst toe aan uw logo. U kunt vervolgens het lettertype voor elk stuk tekst afzonderlijk wijzigen en zien hoe twee verschillende lettertypen – en andere opties zoals verschillende kleuren, verschillende groottes en verschillende niveaus van letterafstand – eruit zien met uw logo. 


Bekijk nu onze logo maker om aan de slag te gaan met uw merk-perfecte logo. Geen grafische ontwerp- of codeerervaring nodig; wij hebben alles wat u nodig heeft om een geweldig uitziend logo te maken in onze gebruiksvriendelijke editor. Wacht niet om te beginnen; maak vandaag nog een nieuw, gebruiksklaar logo.

Start het ontwerpen van uw logo

 

Bekijk onze andere artikelen

x