Begin met het ontwerpen van uw logo

5 verschillende manieren om een logo te ontwerpen en waarom u een logomaker moet gebruiken

Gepubliceerd: 14.09.2020

Different-ways-to-design-a-logo


U bent hier omdat u het belang van logo ontwerp begrijpt. Als een van de, zo niet het belangrijkste element van de lancering van een merk, is uw logo het gezicht van een bedrijf, vangt het de aandacht van klanten - huidige en toekomstige, onderscheidt het zich van concurrenten en communiceert het de doelstellingen van uw bedrijf’

Het ontwerpen van een logo voor uw bedrijf is een professionele onderneming die niet lichtvaardig moet worden opgevat. Er zijn zo veel wegen te bewandelen, van het gebruik van onze vertrouwde logo maker tot het inhuren van een freelance ontwerper, tot het organiseren van een ontwerpwedstrijd. Wij zijn hier om de verwarring rond deze keuzes en het schijnbaar ontmoedigende proces weg te nemen. Een tip: het proces hoeft helemaal niet ontmoedigend te zijn.

Uw beslissing zal gebaseerd zijn op de doelstellingen, het budget en de tijdlijn van uw bedrijf. Het is belangrijk om hier in het begin rekening mee te houden voordat u kiest welke route u wilt volgen. Daarnaast kunt u logo-ontwerp inspiratie vinden bij enkele van uw favoriete bedrijven of internationaal herkenbare merken. We’hebben zelfs een paar hier in ons artikel Brands of the World. Concentreer u op de stijl die u zoekt, inclusief de basisontwerpelementen, het kleurenpalet, het gebruik van negatieve ruimte en emotie, en hoe u dingen eenvoudig maar toch onderscheidend kunt houden. Denk aan je publiek en je concurrentie - dat alleen al zal je helpen om te bepalen voor welke look je gaat. 

Nu moet u alleen nog uitzoeken welk ontwerpproces het beste bij uw behoeften past. We gaan verder met het beschrijven van de verschillende opties in het logo ontwerp proces. 

 

Waarom kiezen voor een logo maker?

 

Different-ways-to-design-a-logo


Logo makers zijn een simplistische, snelle en kwaliteitsvolle keuze voor logo ontwerp om verschillende redenen die we hieronder schetsen.

 

Diversiteit

 
Logo maker tools komen met verschillende categorieën en combinaties, afhankelijk van de industrie, en tonen inzicht in ontwerptrends die passen binnen specifieke beroepen. Dit maakt het voor de gebruiker gemakkelijker om sjablonen te kiezen die voor hem of haar het meest van toepassing zijn. Deze kant-en-klare sjablonen bieden ook ideeën en inspiratie als inleiding op het proces. Het is een geweldige manier om ideeën te laten stromen en uiteindelijk tot grote beslissingen te komen rond de huisstijl van uw bedrijf.

 

Gebruikersvriendelijk


Het proces van het gebruik van een logo maker is ontworpen om gebruiksvriendelijk te zijn voor de meeste mensen die niet zo bekend zijn met ontwerp toepassingen, zoals Adobe CS. De tools zijn bedoeld om naadloos en gebruiksvriendelijk te zijn, en vergen veel minder tijd dan het proces van het inhuren van een bureau of ontwerper. Stap voor stap aanwijzingen en beschikbare hulp is gemakkelijk te bereiken tijdens het gebruik van de logo maker, om ervoor te zorgen dat je precies krijgt wat je nodig hebt van de service. 

 

Een vloeiend proces


Logo makers zorgen voor flexibiliteit in het ontwerpproces, waarbij gebruikers een gekozen logosjabloon kunnen tweaken, aanpassen en aanpassen aan specifieke behoeften. Er is geen tijdsdruk op het ontwerpproces, want je werkt alleen en volgens je eigen schema. Zodra de definitieve beslissingen van uw kant zijn genomen, is het meest bijgewerkte logo onmiddellijk beschikbaar voor u, zonder vergaderingen, e-mails, telefoongesprekken of perspectief van buitenaf. 

 

Controle


Gebruikers hebben volledige controle over het logo ontwerp proces, ook al vereist het niet de vaardigheden van een getrainde ontwerper. U kunt een logo precies zo maken als u wilt en u kunt uw logo aanpassen totdat u tevreden bent met het eindresultaat. U bepaalt alle aspecten vanaf het begin van het proces tot het einde, met hulp indien nodig onderweg.

 

Gemak


De mogelijkheid om alle informatie over uw logo-ontwerp en andere voor uw bedrijf gekozen producten in uw account op te slaan is een enorm gemak. Veel logomakers bieden ook andere diensten aan, zoals briefpapier, visitekaartjes, professioneel briefpapier, t-shirts en nog veel meer. 

 

Logogenie heeft 3.000 logo ontwerpsjablonen om uit te kiezen, uit twintig categorieën, met ongeveer 70 lettertypen en op vorm, tekst of pictogrammen gebaseerde logo's. Het is mogelijk om veel wijzigingen aan te brengen, want er is geen limiet. Alle gemaakte wijzigingen worden opgeslagen in uw gebruikersaccount, zijn onmiddellijk beschikbaar en kunnen meteen worden gedownload. Starter logo pakketten zijn beschikbaar voor slechts 24,90 € met add-ons zoals aanpassingen aan uw logo, en verschillende bestandsformaten voor verschillende toepassingen variërend van zeven tot vijftien euro. Exclusiviteit is een optie via aankoop voor 144 € en aanbevolen voor bedrijven om te nemen om ervoor te zorgen dat hun logo duidelijk het hunne is. We hebben een stap-voor-stap handleiding om de logo maker te gebruiken hier. 

 

Voel je je nog steeds beperkt tot de ontwerpen die beschikbaar zijn via logo makers of ben je gewoon nieuwsgierig naar andere manieren om door het proces te navigeren? Let’s go through more options. 

 

Andere logo ontwerp alternatieven

 

Een freelance ontwerper inhuren

Different-ways-to-design-a-logo

 

Het inhuren van een freelance ontwerper betekent echt investeren in de educatieve achtergrond en professionele ervaring van een ontwerper, waar zij de chaos van de golven van logo ontwerp voor u navigeren door hun getrainde ogen. Het communicatieproces tussen u en de ontwerper moet open, eerlijk en doelgericht zijn.


Hoewel dit betekent dat u’de mogelijkheid hebt om met een ontwerp op maat naar buiten te komen, betekent het ook dat de kosten wat hoger oplopen. Samenwerken met een ontwerper om het juiste logo voor uw bedrijf te vinden, kan betekenen dat u met revisies moet werken - het is een tijdrovend proces dat veel heen en weer gepraat vergt. Vaak zullen freelance grafische ontwerpers twee tot drie revisies in hun projectprijs opnemen en hun werktijden hebben meegedeeld voor wanneer ze beschikbaar zijn. 

Het proces op zich kan variëren van enkele honderden tot duizenden dollars, dus het is absoluut belangrijk om de juiste in te huren voor het project. We’hebben hier over dat exacte proces geschreven, waarbij we het belang uitleggen van duidelijke communicatie in een ontwerpopdracht en daarbuiten, terwijl we rechtstreeks met ontwerpers werken. 

 

Een ontwerpbureau inschakelen om uw logo te ontwerpen

 

Different-ways-to-design-a-logo

 

Als het’s binnen uw budget ligt, betekent het inhuren van een volledig bemand ontwerpteam om te werken aan uw logo-ontwerp, aanvullende branding, en het uitvoeren van marktonderzoek dat het hele proces uit uw handen kan worden genomen en direct in de handen van een team van professionals wordt gelegd. 

Dankzij de “vrijheid” die u vindt door u te richten op andere aspecten van uw bedrijf in plaats van uw logo ontwerp, is het belangrijk op te merken dat bureaus werkuren hebben waarop zij voor u beschikbaar zijn. Mocht er iets tussenkomen in het ontwerpproces, dan kan er weinig tot geen flexibiliteit zijn in wanneer u in staat bent om belangrijke dingen over uw logo ontwerp te communiceren. 

Verder is dit de duurste optie, met het project vaak vanaf 10.000 dollar. Als je’het budget hebt en liever anderen je bedrijf’s branding laat bedenken, kan dit je ideale keuze zijn. Helaas weten we dat bedrijven die net beginnen vaak niet het budget hebben om een bureau in te huren.

 

Een logo-ontwerpwedstrijd organiseren

 

Different-ways-to-design-a-logo

 

Designers van over de hele wereld kunnen u mogelijk meerdere ideeën voor uw toekomstige logo voorleggen. U zet de wedstrijd op, geeft feedback en kiest de winnaar uit een reeks finalisten. Pakketten voor ontwerpwedstrijden variëren van 299 tot 1.299 dollar. 99Designs en 48 Hours Logo zijn platforms die de mogelijkheid bieden voor ontwerpwedstrijden. Beide hebben de voorkeur voor bepaalde projecten, waarbij 48 Hours Logo ideaal is voor projecten met één logo. 99Designs werkt goed voor grotere projecten, zoals drukwerk, brochures, branding van mobiele applicaties, website mockups en social media branding.

Hoewel dit een spannende optie is en je in contact kan komen met vele ontwerpers van over de hele wereld met verschillende achtergronden, vergt het wel veel energie om de logo ontwerp wedstrijd op te zetten en te beheren. 

 

Een logo ontwerp applicatie gebruiken om uw logo te ontwerpen

 

Different-ways-to-design-a-logo

 

Als je ervaring en kennis hebt van of een algemene interesse in het leren van designtoepassingen, zoals Adobe CS, is dit misschien je favoriete route. Reddit’rs proberen een vaste hoeveelheid tijd te landen die nodig is om InDesign te leren, maar eerlijk gezegd weten we allebei dat dat afhangt van zoveel andere dingen buiten je leercurve. Voor bedrijven die vaardigheden nodig hebben rond het gebruik van deze ontwerptoepassingen, kan dit een zinvolle tijds- en financiële investering zijn om andere aspecten van je bedrijf vooruit te helpen. Daarnaast is het’s belangrijk om de kosten van Adobe Creative Cloud te vermelden, met de jaarlijkse kosten van $599,88 of maandelijkse kosten van $52,99. 

 

Nu is het tijd om uw beste logo te ontwerpen

Different-ways-to-design-a-logo

 

Nu heeft u een algemeen begrip van hoe u’s een logo ontwerp voor uw bedrijf kunnen maken. Hoewel prijs en timing enorme factoren zijn, is het absoluut belangrijk voor u om de perfecte pasvorm voor uw behoeften te vinden. Dit proces is echt belangrijk, het is enorm. Het is het gezicht van uw bedrijf. Uw logo is absoluut de investering waard. Dit ontwerpproces is de eerste stap die uw bedrijf neemt om zich te onderscheiden en te schitteren tussen de concurrenten. 

We’hebben de manieren geschetst waarop logo makers, in het bijzonder hoe Logogenie, voordelig kan zijn voor uw bedrijf in uw logo ontwerp proces voor een reden: het’is flexibel, gebruiksvriendelijk, en stelt u in staat om volledige controle te nemen over het belangrijkste aspect van de visuele identiteit voor uw bedrijf. Laat onze ontwerpprofessionals de moeilijke taken uitvoeren om uw ontwerpproces naadloos te laten verlopen.
 

Start het ontwerpen van uw logo

 

Bekijk onze andere artikelen

x