Begin met het ontwerpen van uw logo

Beste kleurencombinaties om een logo te ontwerpen

Gepubliceerd: 28.04.2020

De juiste kleurencombinatie vinden voor uw logo is erg belangrijk. Het bepaalt de sfeer van uw merk en helpt u zich te onderscheiden van de rest van de concurrentie. Wanneer je je bedrijf begint en je begint na te denken over welk logo je gaat ontwerpen. Het is een goed idee om de ontwerpstijl te bestuderen en ook het soort kleurencombinaties die soortgelijke bedrijven gebruiken.
Veel bedrijven doen dit niet goed en zien de ontwerpanalyse over het hoofd voordat ze zich op het ontwerp storten. Dit kan ertoe leiden dat uw logo niet is aangepast aan de industrie waarin u zich bevindt. Het kan ertoe leiden dat uw klanten denken dat uw bedrijf zich bezighoudt met het soort diensten waarnaar ze op zoek zijn, of erger nog, dat ze helemaal niet met u willen werken.

Kleuren zijn zeer belangrijk bij het het ontwerpen van uw logo en zullen u de hele tijd bijblijven. In dit artikel gaan we kijken naar 12 verschillende kleurencombinaties die werken en voor welke industrie je ze zou moeten gebruiken. Laten we er meteen in springen !

Vaker wel dan niet, wanneer je op zoek bent naar de perfecte kleur, kunnen de kleuren op je scherm heel anders zijn dan hoe ze eruit zien als ze eenmaal gedrukt zijn. Als je het gevoel hebt dat er een groot verschil is tussen wat je op je scherm ziet en wat je op papier ziet, dan heb je misschien een kleurkalibratiesoftware nodig.

1. Geel en blauw

 

Kleurencombo

Geel is een zeer « in your face » type kleur. Deze kleur is geweldig als je de aandacht wilt trekken. Het blauw is een geweldige complementaire kleur die je samen met het geel kunt gebruiken om de helderheid van het geel in evenwicht te brengen. Deze kleurencombinatie gaat geweldig voor bouwbedrijven.

 

2. Blauwe kleurencombinatie

 

Kleurencombo

Dit soort combinaties past bij elk bedrijf. Het werkt met alles als je geen specifieke kleuren in gedachten hebt. Het werkt vooral goed in de IT-industrie. Een lichtgrijs toevoegen aan de mix kan ook een beetje meer een zakelijke stijl toevoegen
 


3. Oranje en bruin

 

Kleurencombo

Deze kleurencombinatie geeft je een gevoel van warmte en comfort. De oranje en bruine kleurencombinatie gaat geweldig voor elk food bedrijf, vooral in de bakindustrie. U kunt de kleurencombinatie gebruiken op een icoon gebaseerd logo ontwerp of zelfs een tekst stijl ontwerp.

 


4. Perzik en violet

 

Kleurencombo

Deze combinatie is een must have voor elk bedrijf dat zich bezighoudt met wellness en cosmetica. Het is subtiel en krachtig tegelijk en geeft een mooie vrouwelijke vibe aan je logo. Het is een zeer geruststellende combinatie die ontspanning symboliseert.

 
 

5. Paarsbruin en cyaan

 

Kleurencombo


Hier’s nog een mooie kleurencombinatie die een gevoel van comfort en zuiverheid uitstraalt. Deze kleurencombinatie werkt ook goed voor wellness en huidverzorging. Je zou deze kleurencombinatie ook kunnen gebruiken voor een nutrition logo ontwerp.

 
 

6. Diep paars en oranje

 

Kleurencombo

Andere interessante en verrassende kleurencombinatie die geweldig werkt !  Deze combinatie zoals nummer 1 werkt heel goed bij bouwbedrijven. Het symboliseert vertrouwen en hard werken. Deze combinatie is lekker pittig en zal zeker overal de aandacht trekken.

 


7. Licht- en donkerbruin

 

Kleurencombo
 

Als je naar dit soort kleurencombinaties kijkt, ruik je de koffiebranders om de hoek. Het is heel geruststellend en warm. Als je een café binnenloopt wil je je gezellig voelen en daar is deze combinatie geweldig voor. Niet alleen kun je dit gebruiken voor je logo maar ook rond de inrichting van je winkel.

 


Drie kleurencombinatiesOk, nu we een paar combinaties van twee kleuren hebben bekeken, laten we eens kijken naar combinaties van drie kleuren. In het algemeen wordt sterk aangeraden de kleurencombinaties tot een minimum te beperken, maar sommige kleuren passen heel goed bij groepen van drie.8. Marineblauw, geel, groen

 

Kleurencombo

Deze 3 kleurencombinatie neemt een van de vorige combinaties en voegt een groene toe in de mix die een complementaire kleur is. De drie woorden doen wonderen en geven een warm en uitnodigend gevoel bij gebruik op een logo.

 
 

9. Blauw en beige

 

Kleurencombinatie

2 tinten blauw  en een beige gaan altijd goed samen als twee erwten in een pot. De 3 kleurencombinatie is zeer mild en past bij de meeste bedrijfstakken. Een daarvan is de marketingindustrie die bijzonder goed werkt.

 
 

10. Oranje, blauw en geel

 

Kleurencombo

De drie kleurencombinaties zijn altijd een must als het gaat om het ontwerpen van een food logo. de kleuren een punchy en eye grabbing. Deze combinaties werken vooral goed met vette letters. Aarzel niet om een van de kleuren te gebruiken als achtergrondkleur om de andere te laten opvallen.

 
 

11. Paars, roze en huidskleur

 

Kleurencombo
 

Wanneer je naar deze kleurencombinatie kijkt, denk je aan een styling solon of een of ander huidverzorgingsbedrijf. De kleurencombinatie is zacht en vrouwelijk. Het zorgt ervoor dat je jezelf wilt verwennen en comfortabel je lichaam wilt verzorgen.

 


12. Blauw, beige en geel

 

Kleurencombo

Een andere veelgebruikte kleurencombinatie in de advieswereld. Deze drie kleuren zijn professioneel en geruststellend. Ze betekenen business en passen altijd goed bij elk type bedrijf dat zich bezighoudt met marketing of financieel advies.
 


Dus wat hebben we geleerd van dit artikel ? We’hebben bekeken hoe belangrijk het is om de juiste kleurencombinatie voor je logo te vinden. Kleuren en logo's zijn een cruciale stap in het ontwerpen van het perfecte logo. Voordat u begint met het ontwerpen van uw logo, stel ik voor dat u kijkt naar de kleuren die uw concurrenten gebruiken. Het’s belangrijk dat de kleurcode respecteert en dat uw kleuren zijn aangepast aan uw industrie. houd in gedachten dat uw logo kleuren goed moeten mengen in gratis presentatie sjablonen, stationaire producten, social media video's, apps en meer... 

 

Logogenie's logo makerNu is het jouw beurt om een logo te ontwerpen. Logogenie is een onlinelogo maker met makkelijk te gebruiken online tools die je kunt proberen om je eigen logo online te ontwerpen. Wij voorzien u van geschikt gekleurde logo sjablonen die u kunt aanpassen met onze next level logo maker. Probeer het nu en start uw eigen merk in slechts een paar minuten.

 

Start het ontwerpen van je logo

 

Bekijk onze andere artikelen

x