Begin met het ontwerpen van uw logo

De voordelen van het gebruik van een Logo Maker boven een Grafisch Ontwerper

Gepubliceerd: 07.12.2020

Er zijn een aantal manieren om aan een logo te komen. Een daarvan is zelf ontwerpen met behulp van een logomaker. Een andere is om een logo generator te gebruiken; een programma dat’s vergelijkbaar is met een logo maker maar enkele belangrijke verschillen heeft. U kunt ook een logo ontwerper inhuren, en op deze route zijn er meerdere manieren om te gaan. U kunt een freelance ontwerper inhuren en individueel met hem of haar samenwerken, of u kunt werken met een ontwerpbureau, waar meerdere professionals aan uw logo werken en het verfijnen tot het eindproduct. Wat is het beste? Dat hangt af van uw doelstellingen en behoeften. 

De voordelen van het gebruik van een logomaker in plaats van een ontwerper image


Hoewel veel online bronnen je zullen vertellen dat je altijd het beste een professionele logo-ontwerper kunt inhuren, gaan wij tegen de stroom in en zeggen dat dit niet het geval is. Er zijn veel dingen die een logo maker kan doen die een logo ontwerper gewoon niet kan, en wanneer deze dingen noodzakelijk zijn voor u, een logo maker is de manier om te gaan. Hier’s een paar van die kritische dingen:

 

Een Logo Maker kan Logo Ontwerp benaderen met een volledig schone lei

 

Logo ontwerpers–de succesvolle tenminste–zijn opgeleid in grafisch ontwerp. Sommigen hebben een ontwerpdiploma terwijl anderen autodidact zijn, maar ze hebben allemaal een soort opleiding gehad in de principes van effectief ontwerp. Dit omvat gebieden zoals kleur theorie, schaal, kleur en vorm psychologie, logo ontwerp trends en compositie. 

Het goede van werken met een getrainde ontwerper is dat je werkt met iemand die niet alleen weet hoe je een effectief logo maakt; ze begrijpen het hoe en waarom achter het maken van een effectief logo. Maar hier’s de keerzijde van die medaille: omdat zij’s zijn opgeleid om te denken als een ontwerper, kunnen zij het moeilijk hebben om dat uit te schakelen en niet te denken als een ontwerper wanneer dat nodig is. 

Soms wil je niet dat een logo eruitziet alsof het van een professionele ontwerper komt. Klinkt contra-intuïtief, maar bedenk dit: toen The Big Lebowski aanvankelijk werd uitgebracht, hadden filmcritici er een hekel aan. Maar toen hij op video werd uitgebracht, waren de kijkers er dol op en nu is het een alom geliefde, waanzinnig citeerbare cultklassieker. Herinner je je de Dreamworks film Antz? Het was als A Bug’s Life, maar het was geen A Bug’s Life? Filmcritici hielden van Woody Allen’s eigenzinnige animatiefilm met hemzelf in de hoofdrol als mier, maar het publiek kon zich er niet in vinden, en de rest is geschiedenis. Of een laatste voorbeeld... het Pepsi-logo uit 2008.

 

De voordelen van het gebruik van een logomaker in plaats van een ontwerper pepsi logo

 

PepsiCo gaf meer dan 1 miljoen dollar uit om Arnell Group het logo te laten ontwerpen. De groep, die zijn designers’ collectieve jarenlange ervaring en ontwerpexpertise samenbracht, creëerde een logo dat gebruik maakte van ontwerpprincipes zoals de gulden snede en inzicht in de menselijke psychologie om, idealiter, het perfecte gezicht voor het merk te creëren. En de mensen haatten het. 

Pepsi-drinkers over de hele wereld noemden het logo goedkoop, zielloos, saai, algemeen en...pretentieus. Dus ondanks al dat geld dat werd uitgegeven om professionele ontwerpers hun opleiding te laten gebruiken om het perfecte logo te creëren, kreeg Pepsi een logo dat resoneert met ontwerpers, in plaats van alledaagse frisdrankdrinkers.

Als uw logo niet aanslaat bij uw doelgroep, werkt het gewoon niet. En als uw doelgroep geen ontwerpers zijn, is het zelf maken van het logo met een logo maker een effectieve manier om niet in die val te lopen en mogelijk het etiket “pretentieus” te krijgen...of erger.  

 

Met een Logo Maker kun je zo vaak als je wilt (gratis) herzien, herwerken en opnieuw beginnen.
 

Wanneer u een logo-ontwerper inhuurt, moet u hem betalen. Sommige logo ontwerpers rekenen per uur, anderen werken op contract voor een vast bedrag. Wanneer u een ontwerper per uur betaalt, betaalt u voor elk uur dat hij besteedt aan het maken en reviseren van uw logo. Vergeet niet dat zelfs de meest bekwame logo ontwerper waarschijnlijk niet meteen iets perfects zal maken, dus u zult wat moeten reviseren en verfijnen. Dat kost tijd, en tijd is geld (vooral als u de rekening betaalt!)

 

De voordelen van het gebruik van een logomaker in plaats van een designer image

 

U kunt ook een ontwerper inhuren op voorschot of voor een vast projectbedrag, wat betekent dat u weet wat u vooraf betaalt. Meestal staan deze contracten één revisie toe, misschien twee. Dus wat gebeurt er als de ontwerper het nog steeds niet precies goed krijgt en u het verder moet aanpassen na die opgegeven revisie? U betaalt ervoor.

Met een logomaker kunt u uw logo daarentegen zo vaak herzien als u wilt. Je kunt verschillende versies van je logo opslaan en zo vaak als je wilt opnieuw beginnen, en dat allemaal gratis (tenminste als je een gratis logo maker zoals Logogenie gebruikt). Dit geeft je ruimte om te experimenteren, ruimte om te spelen en ruimte om met vallen en opstaan te leren wat niet werkt. Dit soort vrijheid kan even bevrijdend zijn als gemakkelijk voor de portemonnee. 

 

Logo Makers Geven Je Totale Controle Over Je Logo

 

Dit is waarschijnlijk de meest kritische factor die logomakers onderscheidt van logo-ontwerpers. Wanneer u uw logo ontwerpt met een DIY-logo maker (een logo maker–not a logo generator) heeft u volledige en totale controle over hoe uw logo eruit ziet, hoe het aanvoelt, en hoe het uw merk communiceert. Er is geen heen en weer gepraat met de ontwerper, geen lange gesprekken waarin u uw visie probeert over te brengen en mogelijk iets verliest in de overdracht (of vertaling!) en geen terugslag van een ontwerper die iets probeert te maken dat er goed uitziet voor zijn portfolio en ook goed voor uw merk... wat niet altijd hetzelfde is. 

 

Een Logo Maker Levert uw Logo Onmiddellijk

 

Een logo ontwerper kan u ook niet de snelheid geven die u krijgt met een logo maker. Wanneer u zelf aan het roer staat om uw eigen logo te maken, kunt u zoveel of zo weinig tijd nemen als u nodig heeft om het perfecte logo te maken. U hoeft niet te wachten tot een ontwerper aan de slag gaat, vragen beantwoordt of het logo aflevert.

Als je vandaag een logo nodig hebt, gebruik dan een logo maker. Het is de enige manier om te garanderen dat u zo snel mogelijk precies krijgt wat u nodig hebt. Zelfs als het middernacht is en u uw logo tegen de ochtend nodig hebt–dat’is geen probleem met een logo maker, omdat het online is en 24/7 beschikbaar.  

 

De voordelen van het gebruik van een logomaker in plaats van een designer image

 

Een Logo Maker garandeert dat er geen kans is op problemen met het auteursrecht

 

Deze is iets ingewikkelder dan de andere. Wanneer u een logo ontwerper inhuurt, moet uw contract bepalen dat u alle rechten bezit op het logo dat zij voor u ontwerpen. De ontwerper kan zich het recht voorbehouden om het logo in zijn portfolio weer te geven, maar uiteindelijk is het logo van u om ermee te doen wat u wilt, inclusief het aanpassen ervan en het in licentie geven aan merken die met u samenwerken. 

 

Maar niet elke logo ontwerper is een eerlijke, gerenommeerde zakenman. Wanneer u een ontwerper uw logo laat maken, vertrouwt u erop dat u niet iets krijgt dat zij eerder voor iemand anders hebben ontworpen... of regelrecht hebben gestolen. Dat kan u in heet water brengen en in het beste geval, u zonder logo achterlaten en in het slechtste geval, een lange, frustrerende hoofdpijn bezorgen die mogelijk de reputatie van uw merk bij uw kopers kan aantasten. 

Wanneer u een logo maker gebruikt om uw eigen logo te maken, hoeft u zich daar geen zorgen over te maken. U bent de enige persoon die betrokken is bij het maken van het logo, dus er is geen overdracht van auteursrechten of kans op misverstanden of oplichting aan die kant.

 

Een Logo Maker is gemakkelijk om mee te werken

 

Tot slot is er het gebruiksgemak van een logo maker. Je denkt misschien bij jezelf, “is’mijn logo ontwerp uitbesteden aan een ontwerper niet veel eenvoudiger dan het zelf te ontwerpen?” En het antwoord is dit: eigenlijk niet. Hier’s waarom:

Het kost tijd om de juiste ontwerper voor uw logo te vinden. Eerst moet je zoeken naar ontwerpers en hun portfolio's bekijken. Dan, eens je je lijst hebt verkleind tot de ontwerpers wiens stijl gelijkaardig is aan de jouwe, moet je hen contacteren en uitzoeken wie er plaats heeft om je project aan te nemen. Dat kost tijd. Vervolgens moet u uw lijst nog verder verkleinen door de tarieven van elke ontwerper te achterhalen. Door dit punt, kan je niet in staat zijn om de ontwerper je echt wilt, omdat hun tarieven zijn uit uw budget of ze don’t hebben openingen in hun agenda op dit moment. Al dit benenwerk is tijdrovend en moeilijk. Aan de andere kant is het gebruik van een logo maker–vooral een eenvoudige, browser-gebaseerde drag-and-drop logo maker, ongelooflijk eenvoudig. 

 

Logogenie's logo maker
 

Als je kunt wijzen, klikken, scrollen en slepen, kun je een logo ontwerpen met een logo maker. Dat is letterlijk alles. Logo makers bestaan om het mogelijk te maken voor een niet-ontwerper om hun eigen geweldig uitziende logo te maken, dus ze werken op een manier die’s intuïtief is voor iemand die geen achtergrond heeft in codering of ontwerp. Makkelijker dan dat wordt het echt niet. 

 

Bekijk onze andere artikelen

x