Begin met het ontwerpen van uw logo

De voordelen van online logo ontwerp

Gepubliceerd: 13.12.2017

Wat zijn de voordelen van uw logo online ontwerpen? Hier zijn een handvol interessante feiten over het doe-het-zelf logo ontwerp fenomeen dat het web raakt en waarom je er deel van zou moeten uitmaken!
 

Een logo laten ontwerpen is’niet erg moeilijk. Je hebt 3 basismethoden om het gedaan te krijgen! De eerste methode is het laten uitbesteden door een grafisch ontwerper of webbureau. De tweede is het gebruik van een van de logo contest sites om een logo te krijgen via crowdsourcing. En de derde (tegenwoordig de populairste) is de doe-het-zelf manier, waarbij u zelf uw logo online ontwerpt.

Deze optie is interessant omdat er minder financiële verplichtingen zijn en u niet afhankelijk bent van een externe dienstverlener. Je hebt volledige controle over het logo ontwerp proces en je krijgt je logo echt snel.Start met het ontwerpen van je logo

Here’s een paar interessante feiten over online logo ontwerp:

 

Speed

 

Met online logo makers hangt de tijd die je nodig hebt om je logo te downloaden af van de tijd die je nodig hebt om het te ontwerpen! De meeste logo makers hebben een zeer eenvoudig ontwerpproces dat u slechts ongeveer 15 minuten kost (Het hangt allemaal af van hoeveel aandacht u besteedt aan details). Het ontwerpproces is meestal onderverdeeld in drie fasen:

 

1. Uw bedrijfsgegevens invoeren: U’moet uw bedrijfsnaam, basislijn (als u die heeft) en uw bedrijfstak invoeren. Deze drie sleutelelementen zullen bepalen welke informatie op uw logo zal worden weergegeven en welk soort logo icoon de logo maker u zal voorstellen.

 

2. Logo template selectie: De volgende stap is het kiezen van uw logo template. De meeste logomakers bieden u een breed scala aan kant-en-klare logosjablonen op basis van uw bedrijfsinformatie.

 

3. Uw logo aanpassen: Dit is waar de pret begint! U kunt de gebruiksvriendelijke online tools gebruiken om kleuren, lettertypes, de lay-out van uw logo en nog veel meer aan te passen.


Creativiteit

 

Het interessante van online logo makers is dat je geen grenzen hebt! Als je eenmaal een logosjabloon hebt gekozen, kun je vrijwel alles doen wat je wilt. De meeste logo ontwerp sites hebben zeer eenvoudig te gebruiken tools waarmee je je logo kunt tweaken, aanpassen en op maat maken. Bepaalde logo makers zoals Logogenie hebben interessante tools waarmee je kunt spelen met verschillende stijlen logo's. In deze logomaker kunt u kiezen uit een op vorm, tekst of iconen gebaseerd logo.

Efficiency

 

De meeste logo makers hebben honderden logo sjablonen om uit te kiezen. Als u niets interessants vindt, kunt u gemakkelijk op andere sites rondneuzen tot u iets vindt dat u bevalt. U hoeft geen financiële verplichtingen aan te gaan en u zult niet veel tijd verliezen als u niet vindt wat u wilt. Goede logo makers zullen u laten kiezen uit een reeks parameters om de logo sjablonen te filteren en u iets aan te bieden dat overeenkomt met uw bedrijf.

 

Control

 

Aangezien jij degene bent die het logo ontwerpt, heb je volledige controle over het hele ontwerpproces. Controle over het logo ontwerp is zeer belangrijk omdat het u in staat stelt om te winnen in efficiëntie en tijd. De meeste sites hebben een stap voor stap proces dat u op weg helpt. Begrijpen hoe de tools werken is meestal heel eenvoudig en je hebt geen speciale vaardigheden nodig. Alles wordt opgeslagen op uw gebruikersaccount, als u wijzigingen aan uw logo moet aanbrengen, kunt u dat doen vanuit uw gebruikersaccount (de meeste logo makers bieden onbeperkte wijzigingen aan). Het mooie van een dergelijk systeem is dat alle wijzigingen onmiddellijk worden doorgevoerd en dat u uw herziene logo meteen kunt downloaden via uw account.

 

Gemak

 

Bij de meeste logomakers worden uw informatie, logo's en andere producten opgeslagen op uw account. U kunt uw bestanden op elk gewenst moment downloaden. Het is niet zoals het laten ontwerpen van uw logo door een externe bron waar u rond moet rennen om e-mails te sturen wachtend op een antwoord van de ontwerper. Behalve dat het erg praktisch is, bieden de meeste logo ontwerpers ook nevendiensten aan zoals briefpapier producten (visitekaartjes, briefpapier, T-shirts, etc…). Meestal kunt u de producten online ontwerpen met uw logo, bedrijfsinformatie en kleurcodes en ze direct via de site afdrukken.
>  

 

Start met het ontwerpen van je logo 

Bekijk onze andere artikelen

x