Begin met het ontwerpen van uw logo

Hoe u geavanceerde functies voor logo-ontwerp kunt gebruiken om het meeste uit onze logomaker te halen

Gepubliceerd: 07.10.2020

Hoe haal je het meeste uit je logo-ontwerp?

Voordat we zelfs duiken in het onderwerp van het moeiteloos creëren van effectieve logo's met behulp van online logomakers, willen we’s in het grotere geheel duiken om uit te leggen waarom dit allemaal relevant voor je is. 
 

Waarom is logo-ontwerp eigenlijk belangrijk?

 

Ontwerp is overal om ons heen, of het nu bewust of onbewust wordt geconsumeerd. Vanaf het moment dat je wakker wordt tot het moment dat je gaat slapen, zijn alle aspecten om je heen zorgvuldig (of misschien niet zo zorgvuldig) ontworpen om je bezig te houden en naar meer te verlangen. 


Meer specifiek weten we waarvoor je hier bent: logo-ontwerp. Logo's zijn wat ons verbindt met grote en kleine bedrijven, en alles daartussenin. Logo's zijn alles wat de visuele identiteit van een merk of bedrijf omvat: het lettertype, eventueel gebruikte afbeeldingen of grafieken, kleuren en bewoordingen of slogans. Dat is heel eenvoudig gezegd, maar het is belangrijk om deze aspecten in gedachten te houden bij het bedenken van uw eigen toekomstige of geactualiseerde logo-ontwerp. 
 

Er zijn ook kwaliteiten die een goed logo steeds weer terugkomen. Goede logo's zijn tijdloos, mooi simplistisch, wat ze memorabel maakt en vaak sterke emoties oproept. Deze trends zijn door de jaren heen niet veranderd en we denken niet dat dat ooit zal gebeuren. Sterker nog, door deze succesvolle kwaliteiten toe te passen, is logo ontwerp het meest effectief in het communiceren van waar uw bedrijf voor staat.

Nieuwsgierig naar andere manieren waarop logo ontwerp kan worden gedaan? Wij’hebben de meest populaire manieren samengevat in ons artikel: 5 verschillende manieren om een logo te ontwerpen en waarom je een logo-maker zou moeten gebruiken. Uiteindelijk geloven wij dat logo makers helpen bij het creëren van effectieve branding voor zowel opkomende als gevestigde bedrijven. 

 

“Logo makers zijn flexibel, gebruiksvriendelijk en bieden u de mogelijkheid om het belangrijkste aspect van de visuele identiteit van uw bedrijf volledig onder controle te houden.”

 

Logogenie geeft u de mogelijkheid om uw perfecte logo te ontwerpen

 

Onze ontwerpers beseffen hoe intimiderend het ontwerpproces kan zijn. Wij’hebben onze service geprobeerd en getest om ervoor te zorgen dat gebruikers die zelfs voor het eerst ontwerpen, onze logo maker met gemak kunnen gebruiken. Het was en is ook belangrijk dat originaliteit bestaat in de wereld van de logo maker, daarom laat Logogenie veel ruimte voor aanpassingen aan bestaande logo sjablonen. We’hebben onze maker vergeleken met anderen in ons artikel: Op zoek naar de beste logo maker? See How 9 Popular Logo Makers Stack Up, terwijl we de verschillen tussen andere ontwerpopties uitleggen in ons artikel getiteld: Free Logo Makers vs. Paid Logo Makers. Voor degenen die aanpassen of bijwerken van een bestaand logo, hebben we een artikel gepubliceerd dat ingaat op dat proces.

Wanneer u onze hoofdlink volgt om uw spannende logo-ontwerp proces te starten, wordt u eerst gevraagd een of enkele trefwoorden in te voeren om een meer op maat gemaakt en relevant proces voor uw behoeften te creëren. Laten we beginnen!

Hoe haal je het meeste uit je logo-ontwerp?

 

Hoe gebruikt u onze logo maker 

 

De pagina, of interface, is georganiseerd om u te helpen naadloos door het proces te navigeren. Helemaal links vindt u pictogrammen voor elke stap van het proces, te beginnen met “Logos”. Rechts van deze kolom staan meer specifieke opties binnen elk gekozen pictogram. Onder het pictogram “Logos” vindt u dropdown opties voor het kiezen van een specifieke branche. U kunt kiezen uit een van de bredere “Meest populair” of “Letters A-Z” opties, of kiezen uit een van de meer dan 40 beschikbare industrieën. De zoekbalk staat bovenaan voor het geval u liever op deze manier bladert of filtert. Dit is heel handig voor specifieke ideeën en voor bedrijven die in meerdere industriethema's vallen.

Daarnaast typt u uw bedrijfsnaam in, een optionele slogan en beslist u over de eerste ontwerpopties van uw logo: het lettertype en het type. U kunt kiezen uit zeven lettertypes, van gemengd tot elegant en van futuristisch tot XXL. Dit zal helpen om uw merkpersoonlijkheid in te perken. 

 

Gemengd: Dit is een gestandaardiseerde, neutrale selectie die geschikt is voor vrijwel elk bedrijf. Misschien een goede plek om te beginnen als u twijfelt over onze andere categorieën. 
 
XXL: Dit heeft betrekking op de breedte van de letters, maar niet op de hoogte. Deze selectie werkt goed voor het creëren van een subtiele maar belangrijke sfeer. 
 
Rond: Dit is een bescheiden, luchtige typografie voor casual en vriendelijker georiënteerde merkidentiteiten.
 
Creatives: Dit is een verzameling handgeschreven, cursieve en eigenzinnige lettertypes voor artistieke en grillige merken.
 
Elegant: Dit omvat formele lettertypes, vaak serifs die zorgen voor een meer professionele en serieuze merkidentiteit.
 
Futuristisch: Dit zijn stilistische lettertypes voor wie de nadruk wil leggen op technologie, moderniteit en de toekomst. 
 
Bold: Dit omvat, maar is zeker niet beperkt tot grote, blokkerige lettergerichte lettertypes.

 

Nadat u’een optie uit deze categorieën hebt gekozen, worden de andere pictogrammen uit de uiterst linkse kolom onthuld. “Texts”, “Icons”, “Details”, “BG Color”, “Undo” en “Redo” worden beschikbaar gemaakt voor u om te verkennen en te spelen met uw potentieel nieuwe logo.

De meeste functies bestaan uit een eenvoudige drag-and-drop, waarbij je met je muis of cursor elk element precies daarheen kunt verplaatsen waar je het wilt hebben. Voor het geval je per ongeluk een wijziging kiest of verwijdert, staan de “Undo” en “Redo” iconen klaar om je te brengen waar je heen wilt. Bovendien zijn er nog meer opties wanneer u met de rechtermuisknop op het ontwerp klikt.

Hoe haalt u het meeste uit uw logo-ontwerp?

 

Place in front / Place behind: Hiermee kunt u elementen in lagen kiezen en organiseren, en bepalen welke elementen belangrijker zijn om gezien te worden dan de andere.
 
Undo / Redo: Hiermee kunt u eerdere acties ongedaan maken of opnieuw uitvoeren, voor het geval u een fout maakt of wijzigingen wilt vergelijken.
  
Vorm verwijderen: Hiermee verwijdert u afzonderlijke delen van elementen, en niet het hele element.

Verwijderen: Hiermee verwijdert u alle elementen, maar u kunt ook de “Delete”-toets van uw toetsenbord gebruiken.
 
Snap naar raster: Hiermee wordt het element automatisch geherpositioneerd volgens het interne raster.

 

Het “Details” icoon is waar u secundaire afbeeldingen aan uw logo kunt toevoegen voor extra maatwerk. Hier vindt u pictogrammen, waaronder sterren, bliksemschichten, handelsmerksymbolen, detaillijnen en andere manieren om elementen in uw logo te organiseren. Deze kunnen ook worden aangepast en verplaatst, net als het hoofdpictogram. Het bewerken van detailafbeeldingen werkt net als de andere elementen binnen de aanpassingskolom. Deze hebben allemaal dezelfde functionaliteit en opdrachten, waaronder kleurverlopen en gelaagdheid. Je kunt zoveel detailafbeeldingen toevoegen als je wilt, maar let op dat je het ontwerp niet overdrijft. Eenvoud wint. 

In het pictogram “BG Color&rdquo kun je de achtergrondkleur opgeven, anders werk je met onze standaard gebroken wit. Kleur is een belangrijke ontwerpbeslissing, met elk hun eigen cultuur, emotionele context en manieren om uw toekomstige publiek aan te trekken. 
 
Hier is een snel overzicht van de emotionele connotaties van elke kleur, volgens de moderne kleurtheorie. U kunt deze toepassen op alle kleuren in uw logo's — uw pictogram, uw tekst, uw details — niet alleen de achtergrondkleur.

Wanneer u klaar bent met bewerken en volledig tevreden bent met uw logo-ontwerp, kunt u klikken op “Preview my logo” in de rechterbovenhoek. De optie “Back” staat linksboven, mocht u in de laatste stappen van het proces nog iets willen wijzigen. 

Het is belangrijk om een paar dingen in gedachten te houden terwijl u dit proces doorloopt. Hoe leuk dit ook kan zijn, het is ook heel gemakkelijk om je te laten meeslepen. We’hebben een paar artikelen gepubliceerd over beste ontwerppraktijken, waarin dingen staan die je moet vermijden, We hebben ook een artikel dat je kan voorzien van logo design inspiration trends van dit jaar. 
 
Vanaf de “Preview my logo” pagina heeft u de mogelijkheid om te bepalen of uw logo klaar is om te gaan. Als u dat nog niet heeft gedaan, schrijf u dan in, download en kies uit de pakketten die het beste bij uw bedrijf passen. Een standaardpakket begint bij $24,90, dat wordt geleverd met een hoge definitie afbeelding van uw ontwerp en klantenservice. U hebt de mogelijkheid om add-ons toe te voegen voor extra voordelen die relevant zijn voor hoe u zich voorstelt dat uw bedrijf het logo zal gebruiken.

Logogenie's logo maker


 
Vectorformaten: Bestandsformaten die zonder kwaliteitsverlies kunnen worden verkleind. Dit is ideaal als u uw logo wilt afdrukken in zowel grote - zoals posters, billboards - als kleine - zoals applicatiepictogrammen - formaten.
 
Onbeperkte wijzigingen: Hiermee kunt u veel verschillende logo's ontwerpen voor gevarieerd gebruik.
 
Sociale netwerkformaten: Hiermee wordt uw logobestand automatisch opnieuw geformatteerd voor sociale mediaplatforms, zoals Facebook, Twitter, Instagram en meer. 
 
Zwart-wit formaten: Dit is essentieel voor 3D printen, bedrijfsstempels en zeefdrukken.
 
Exclusiviteit: Met deze optie wordt uw logo verwijderd van onze website zodat geen enkel ander bedrijf het kan gebruiken. 

 

Heeft u een idee over aanvullende functies? Heeft u algemene opmerkingen over het proces? We’zijn altijd geïnteresseerd in het voor zijn op de curve, het verbeteren van onze interface om zo gebruiksvriendelijk mogelijk te zijn en het verstrekken van de meest up-to-date en spannende functies binnen logo ontwerp in onze logo maker. Feel free to get in touch! 

Bekijk onze andere artikelen

x