Begin met het ontwerpen van uw logo

Inspirerende logo ontwerpen in 2018

Gepubliceerd: 21.03.2018

Elke keer is er een logo dat opvalt en je doet wauwelen. In dit artikel laten we een paar van die logo's zien die er echt uitspringen. We laten zien waarom en hoe deze logo's erg origineel zijn en wat een logo design bijzonder maakt. Inspirerende logo's zoals deze zijn geweldig om zelf ideeën op te doen. U zult zien dat er een paar terugkerende trucs worden gebruikt om het logo veel origineler en stijlvoller te maken. Let’s get straight to it!

 

Start het ontwerpen van je logo

 

Voorbeeld 1
 

Voorbeeld van origineel logo


Zoals je misschien hebt gemerkt, is de letter A in het woord « bags » slim vervangen door een bagage in de vorm van de letter « A ». Het logo is zeer eenvoudig en doeltreffend. Er is verder niets aan het logo toegevoegd, het lettertype is zeer lineair en vet voor de leesbaarheid.

 

Voorbeeld 2


Voorbeeld van professioneel logo

Opnieuw heeft deze ontwerper goed gebruik gemaakt van het icoon om letters en symbolische grafische elementen te combineren. De compositie van deze twee elementen is zeer effectief. Het geeft de letters een aantrekkelijk grafisch kenmerk in plaats van een gewoon lettertype.


Voorbeeld 3
Voorbeeld van aangepast logo
Hier’s nog een leuke truc om je logo ontwerp op te leuken. In dit voorbeeld is een deel van de bedrijfsnaam toegevoegd in de grafische vorm zelf. Het lettertype is niet willekeurig gekozen en geeft de fles een wijnetiketeffect. Bovendien is de rechterkant van het pictogram schuin geplaatst in dezelfde hoek als de « W » van « wijn » waardoor de compositie van het logo meer harmonie krijgt.

 

Voorbeeld 4

Voorbeeld van een dierenlogo


Dit pictogramontwerp is zeer creatief en ambachtelijk ! Als het je nog niet is opgevallen, je hebt een verborgen vorm in het midden van de kop van de stier. Als je goed kijkt, zie je een wit vissilhouet in het midden van de kop. De creativiteit achter het ontwerp van dit icoon ontwerp maakt deze compositie echt speciaal en origineel.


Voorbeeld 5

Voorbeeld van boomlogo

Minimale logo's met dunne lijnen en basisvormen zijn momenteel trending. In dit voorbeeld symboliseren de stijl van het lettertype en de gebruikte lijnen in het pictogram duidelijk boomtakken. De takken groeien rond het huis in geometrische hoeken die de noties van huizenbouw en architectuur versterken. Als klap op de vuurpijl is het logo icoon mooi ingekapseld in een ronde vorm wat het meer harmonie en een strakke afwerking geeft.

Voorbeeld 6
Voorbeeld van fonts logo
Als je ambachtelijk te werk wilt gaan, kan het interessant zijn om cijfers te gebruiken ter vervanging van een letter. Vooral in dit geval waar de bedrijfsnaam Twins is. De letter « N » is vervangen door het cijfer « 2 » dat in een hoek van 90 graden is gekanteld zodat het lijkt op de letter « N ». Deze truc werkt perfect en voegt originaliteit toe aan een lettertype dat anders vrij gewoon zou zijn.


Voorbeeld 7
Exemple of Shapeslogo

In dit voorbeeld komen vorm en belettering samen. Als het je nog niet is opgevallen is er de letter « S » listig vermomd in het midden van de twee kronkelende pijlen. Het combineren van letters en vormen is altijd een goed idee en zou waar mogelijk gebruikt moeten worden. Als je van logo's met diep ingebedde letters houdt, kijk dan eens naar Imagely's logo. Zij'zijn de makers van de meest populaire wordpress gallery plugin. Hun logo bevat de letter "I", dus let goed op zodat je het niet mist.


Voorbeeld 8

Voorbeeld van olifantenlogo

Dieren en voorwerpen gebruiken om dingen te symboliseren. In dit voorbeeld is het logo ontwerp een combinatie van een kam en een olifant. Het gebruik van dieren in je ontwerp is geweldig omdat het leven brengt in je logo en veelzijdig gebruikt kan worden.


Voorbeeld 9

Voorbeeld van een marketinglogo

In dit voorbeeld zijn diagonale pijlen gebruikt in het e-mailicoon. Dit pictogram vertegenwoordigt niet alleen de e-mailkant van het logo, maar symboliseert ook het deelaspect in één keer. Dit is een geweldig voorbeeld van creativiteit en eenvoud.

 

Voorbeeld 10

Voorbeeld van winkellogo


Hier is de brugvorm volledig geïntegreerd in het logo. In tegenstelling tot de meeste logo ontwerpen die het pictogram boven de teksten herbergen, heeft deze ontwerper de letter « D » verlengd om aan te sluiten bij de brugvorm die bovenop staat en het logo meer structurele harmonie geeft.


Al deze 10 voorbeelden van logo ontwerpen tonen ons de kracht in het ontwerpen van ofwel originele tekst composities, een mix van iconen en teksten, vervanging van letters voor cijfers, het combineren van meerdere vormen met behulp van dieren en andere trucs die kunnen helpen om uw logo op te fleuren en het meer stijl en orginaliteit te geven.

Het is absoluut noodzakelijk dat uw logo opvalt in de zee van bedrijfslogo's die er zijn. De beste manier om dat te doen is door uw logo zelf te ontwerpen. Verwerk uw ideeën in uw eigen logo ontwerp met Logogenie. Gebruik onze krachtige online logo ontwerp tools om uw eigen logo te ontwerpen.

Wij hebben duizenden creatieve en originele iconen die u kunt gebruiken voor de basis van uw logo. Wij bieden een all inclusive logo pakket met professionele kwaliteit grafische bronbestanden die u kunt gebruiken voor branding. Logogenie levert ook vectorbestanden waarmee u uw logo kunt bewerken op uw eigen computer. We hopen dat dit artikel u heeft geïnspireerd, nu is het tijd voor u om uw eigen logo te ontwerpen.  

Start met het ontwerpen van je logo
 

Bekijk onze andere artikelen

x