Begin met het ontwerpen van uw logo

Klanten aantrekken met een merkpresentatie

Gepubliceerd: 04.06.2018

De presentatie van uw bedrijf aan de investeerders is een cruciaal onderdeel van het fondsenwervingsproces. Investeerders nemen een beslissing op basis van de inhoud en de informatie die u presenteert en hoe u die presenteert. De inhoud - zowel het materiaal als de visuele presentatie - moet doeltreffend, beknopt en overtuigend zijn. Vandaag leert u de vuistregels voor het maken van een geavanceerde PowerPoint presentatie om uw investeerders voor u te winnen tijdens uw eerste ontmoeting met hen.


Hoe trek je investeerders aan?

Tip #1: Wees beknopt

De eerste bijeenkomst met een investeerder duurt meestal 45 minuten tot 1 uur. Uw presentatie moet niet al die tijd in beslag nemen. U hebt dus 20 tot 30 minuten om uw presentatie te geven. De rest van de tijd kunt u besteden aan vragen en antwoorden.

Hoeveel dia's zijn in dit geval optimaal? Een aantal deskundigen stelt voor de belangrijkste punten van uw presentatie in 10 dia's onder te brengen. Ondertussen moeten de dia's’s niet volgepropt zijn. De lettertypes die je gebruikt moeten’niet kleiner zijn dan 30 punt om je presentatie leesbaar te houden op afstand en dicht opeen met ideeën.

 

Start met het ontwerpen van je logo


Tip #2: Open het met uw bedrijfslogo
 

De beste manier om de presentatie van uw bedrijf te openen is om uw logo op de allereerste dia te plaatsen. Het logo maken, je’hebt een paar dingen om te overwegen:

 • Uw logo moet het concept van uw merk weergeven. Het moet passen bij wat u doet met zijn stijl, kleurenpalet en algemene ontwerp. Daarnaast moet het passen bij het type industrie waarin u werkt en het bedrijf dat u vertegenwoordigt.

 • Je moet dubbel nadenken over de kleurstelling van je logo. Voor een meer traditioneel logo leer je meer over kleurenfilosofie en kies je een paar tinten die passen bij de essentie van je bedrijf’s. Als u op zoek bent naar een meer cutting-edge logo, kunnen verlopen en kleurenregenbogen worden gebruikt om wat creativiteit in te strooien.

 • Maak uw logo de centrale focus van de eerste dia. Zet het in het midden van de dia, of verschuif het eventueel iets naar links of rechts. Wat’s meer, u kunt een logo thumbnail toevoegen aan elke dia van uw presentatie om de kijkers eraan te herinneren welk bedrijf u vertegenwoordigt onderweg.

Heden ten dage hoeft u niet te veel uit te geven aan een logo ontwerp. Op het web vindt u een aantal uitgebreide tools waarmee u uw visie op het bedrijfslogo vakkundig en in een minimum van tijd kunt verwezenlijken.

Eén daarvan, LogoGenie laat je in een handomdraai online een logo ontwerpen. Op hun website kies je het kant-en-klare ontwerp dat je het mooist vindt en pas je het aan met behulp van een uitgebreide toolkit. Daarna download je het logo en kun je het gebruiken waar je maar wilt.


Start nu met het ontwerpen van uw logo

 

Tip #3: Houd u aan de basisstructuur van uw presentatie
 

Om investeerders aan te trekken met uw presentatie, moet u duidelijk en effectief uitleggen wat u doet en wat u uniek maakt in uw vakgebied. Gezien het beperkte aantal slides dat je hebt om te presenteren, is het verstandig om je te houden aan de presentatiestructuur waarmee je de investeerders het meest aanspreekt.
 

Hier volgt de opzet:

 • Title slide moet uw organisatie’s naam, logo en slogan (als u die heeft), uw naam en titel, en contactinformatie bevatten.

 • Probleem dia legt een bepaalde behoefte van de klanten uit die momenteel niet (volledig) wordt bevredigd.

 • Oplossing dia legt uit hoe uw product/dienst in de geïdentificeerde behoefte voorziet.

 • Business model dia laat zien hoe u’winst gaat maken met het aanbieden van uw product/dienst.

 • Onderliggende magie dia laat je uitleggen wat jouw product/dienst uniek maakt, d.w.z. wat is de ‘geheime saus’waardoor mensen ervoor willen betalen.

 • Marketing en verkoop gaat over promotie, distributiekanalen, seizoensgebondenheid, enz.

 • Competitie dia kijkt naar uw concurrenten in de markt en onthult waarom u’superieur aan hen bent.

 • Management team slide verzekert uw investeerders dat uw team over relevante kwalificaties en ervaring beschikt.

 • Financiële projecties dia geeft uw financiële behoeften weer en presenteert een prognose voor 3 tot 5 jaar.

 • Positief momentum en tractie dia. Dit is een afsluitende dia, bedoeld om beleggers aan te sporen tot actie, waarbij ze hun winst in beeld brengen en wijzen op de relevante timing.

In feite kan het tijdrovend zijn om zo'n aantal goed doordachte dia's van de grond af aan te maken. In plaats daarvan kunt u kiezen voor een van de free ready-made Powerpoint templates die de benodigde dia's al bevatten. Wat’s overblijft is het invoeren van de informatie die relevant is voor uw bedrijf. Hieronder vindt u een voorbeeld:
 

Pitch Pro PowerPoint Template
 

Power point template

Met de zeer professionele sjabloon Pitch Pro, zult u’uw presentatie effectief naar huis sturen met 100+ unieke dia's, met daarin de dia's die zijn ontworpen om uw bedrijf te presenteren aan investeerders.

 

Responsive website

Ze zijn de absoluut beste oplossing voor uw mobiele website.
Enabled levert hoge kwaliteit toegewijde HTML Mobile Templates, Google AMP Templates en Mobiele WordPress Thema's om aan al uw behoeften en eisen te voldoen. Hun ondersteuning is ongelooflijk snel en altijd gericht op de behoeften van de klanten. Vorig jaar kwam meer dan 70% van het internetverkeer van mobiele apparaten. Deze kans wilt u niet missen. Enabled is de beste keuze voor uw mobiele website!

 

Tip #4: Vul uw presentatie met infographics
 

Bij een presentatie aan je investeerders moet je zo overtuigend mogelijk zijn. Daarvoor moet je statistische gegevens gebruiken. Om die vast te spijkeren, neemt u uw toevlucht tot infographics die uw punten duidelijk illustreren en u helpen de gewenste logische verbanden te leggen.

Als je’geen expert bent in digitale kunst en design, kun je toch prachtige infographics in je PowerPoint-presentatie krijgen. Gelukkig zijn een aantal moderne presentatie sjablonen geleverd met vooraf gebouwde infographics die eenvoudig aan te passen zijn aan de behoeften van uw bedrijf’
 

Business Infographics PowerPoint Design
 

Business Infographics

 

Laat een blijvende indruk achter met de kant-en-klare infographics van deze template. De 186 kant-en-klare dia's zitten vol met wonderbaarlijke infographics, waaronder Pijl, SWOT, Piramide, 3D-taart, Tijdlijn, Cirkel, Boom, Puzzel en andere infographics.

 

Tip #5: Gebruik moderne & Bold Fonts
 

U kunt uw PowerPoint-presentatie niet overladen met informatie. Ten eerste maakt dit je punten minder duidelijk en volledig. Ten tweede, hoe meer informatie je in je presentatie stopt, hoe kleiner de lettertypes worden die je gebruikt. Dat schaadt uiteindelijk de leesbaarheid.

Gebruik in plaats daarvan trendy vette lettertypes die dit jaar in de mode zijn. Als u voor een sjabloon kiest, is een set premium lettertypes waaruit u kunt kiezen handig.
 

Urban Planning PowerPoint Theme
 

Stadsplanning PowerPoint Thema

 

Het Urban Planning thema is optimaal om een presentatie te geven die een blijvende indruk achterlaat. Met de vetgedrukte lettertypen en de lichte en donkere achtergrondversie zorgt deze presentatie ervoor dat de dia's die u deelt volledig worden verslonden en op hun best worden onthouden.

 

Start met het ontwerpen van je logo
 

Tip #6: Maak slimme kleurkeuzes
 

Het kleurenpalet dat u kiest, bepaalt de sfeer en de algemene indruk van uw presentatie. Als u meer aan de deskundige kant wilt blijven, blijf dan bij een kalmerende, zakelijke combinatie van koude tinten, zoals groen of blauw en wit:
 

Minimal Creative PowerPoint Template
 

Minimal Creative PowerPoint Template

Aan de andere kant, als u indruk wilt maken op investeerders met uw energie, creativiteit en enthousiasme, ga dan voor moderne PowerPoint-sjablonen die levendige kleuren niet schuwen. Dit zal uw innovativiteit en proactief denken benadrukken voor de investeerders. Bekijk bijvoorbeeld de ontzagwekkende Edge-sjabloon die de levendigheid van de trendy 2018-kleuren combineert met geavanceerde lay-outs en geometrische vormen.
 

Edge PowerPoint Presentatie Thema
 

Edge PowerPoint Presentatie Thema

 

Tip #7: Visuals van hoge kwaliteit zijn een must

 

Mensen onthouden beelden en afbeeldingen beter dan woorden. Daarom is het belangrijk om uw dia's te onderbouwen met hoogwaardige afbeeldingen en grafieken. Bovendien moet uw presentatie geschikt zijn voor grote schermen en moet het beeldmateriaal dat u gebruikt pixel-perfect zijn.

Een aantal moderne PowerPoint-sjablonen brengt u precies wat u in dit opzicht nodig hebt. Als u een voorbeeld wilt zien, bekijk dan het gloednieuwe Pitch Deck-presentatiethema hieronder:


2018 Pitch Deck PowerPoint Thema
 

Klanten aantrekken met een branded presentatie


Wrapping Up

Om de harten van uw investeerders voor u te winnen, moet u een beknopte en zeer effectieve presentatie houden. Als u het houdt bij 10 stijlvolle, met infographics gevulde, leesbare en goed geïllustreerde dia's, kunt u’s effectief nagelen. Als u een vliegende start wilt maken met uw PowerPoint-presentatie, kunt u gewoon gaan voor een modern kant-en-klaar thema dat ‘wow’s zal ontlokken aan de investeerders zodra u het vult met uw inhoud.


Heeft u een logo nodig voor uw presenatie? Begin met het ontwerpen van een logo met logogenie.net.
 

Start met het ontwerpen van uw logo

 

Bekijk onze andere artikelen

x