Begin met het ontwerpen van uw logo

Logo ontwerp voor productetiketten

Gepubliceerd: 25.02.2019

Logo ontwerp voor productetiketten

Het ontwerpen van een logo voor uw bedrijf is een creatieve onderneming die veel denkwerk vereist. U wilt niet alleen dat uw logo nauwkeurig overbrengt wie u bent als bedrijf — en er geweldig uitziet terwijl u dat doet — u’zult ook moeten overwegen hoe het eruit zal zien op uw productetiketten. Hieronder volgen enkele overwegingen die u in gedachten moet houden bij het ontwerpen van een logo voor het drukken van productetiketten.Nieuwe producten


Houd het eenvoudig

De beste logo's zijn meestal eenvoudig. De Nike swoosh en Disney’s Mickey Mouse logo, bijvoorbeeld, zijn direct herkenbaar, maar ze zijn ook zo eenvoudig als maar kan vanuit grafisch oogpunt. Een eenvoudig ontwerp is echter niet beperkt tot pictogrammen en symbolen. U kunt zeker andere elementen gebruiken, maar zorg ervoor dat het ontwerp niet te onoverzichtelijk wordt. Denk na over hoe uw logo eruit zal zien op uw productetiketten. Als het te druk is, leidt het af van het product, terwijl een eenvoudig, aantrekkelijk logo het product kan versterken.

Het ontwerp van uw logo afstemmen op uw producten en klanten

U zult ook willen nadenken over uw producttypes, hoe u ze wilt positioneren en uw doelgroep. Maak je luxe producten? Edgy producten? Milieuvriendelijke producten? Koopjes? Zijn ze gericht op mannen? Vrouwen? Kinderen? Senioren? Uw logo ontwerp, kleurenschema, en lettertype keuzes moeten inspiratie halen uit deze factoren.Start met het ontwerpen van uw logo

 

Ontwerp logo's met productlabels in gedachten

Denk aan hoe uw labelontwerp eruit zal zien als het op daadwerkelijke productetiketten wordt afgedrukt. Uw productlabels en logo maken deel uit van een grotere merkstrategie, dus gebruik dat als leidraad bij het kiezen van lettertypes en kleuren voor uw logo en eventuele productlabels die u later ontwerpt.

 
  • Kleur opties — Als u bijvoorbeeld zwarte productetiketten met witte tekst wilt gebruiken (dit is zeker mogelijk met kleurenprinters die witte toner gebruiken), wilt u er zeker van zijn dat uw logo ontwerp er goed uitziet tegen een zwarte achtergrond.
  • Labelgroottebeperkingen — Als uw producten klein zijn, zoals lippenbalsemtubes, cosmetica of essentiële oliën, hebt u niet veel ruimte voor een complex logo met een slogan. Is uw logo nog steeds leesbaar of herkenbaar als u het verkleint voor kleine producten? Overweeg dan een aparte versie van uw logo te maken zonder de slogan voor het drukken van productetiketten.
     

Ontwerp en print uw eigen productetiketten


Ontwerp en print uw eigen productetiketten

Als u eenmaal een ongelooflijk logo voor uw bedrijf hebt ontworpen, is het tijd om het te gebruiken op uw website, visitekaartjes, brochures en productetiketten. Voor je labels heb je twee keuzes, grote volumes bedrukte labels bestellen bij een commerciële printservice of zelf printen met een kleurenlabelprinter.

 

Moderne kleurenlabelprinters bieden hoge resolutie, full colour label printing on demand. Ze zijn betaalbaar en gebruiksvriendelijk. Het beste van alles is dat ze professionele productetiketten van hoge kwaliteit produceren die kunnen wedijveren met die van commerciële drukkerijen, zonder enorme minimumbestellingen, verspilde voorraad en lange doorlooptijden.

 

Het ontwerpen en afdrukken van uw eigen productetiketten geeft u de mogelijkheid om ze naar behoefte te veranderen. Dit opent de deur naar seizoensgebonden product label ontwerpen, private labeling uw producten, collectible producten, en nog veel meer. Ook als u een product moet veranderen’s formule, instructies, vervaldatum, oorsprong, of iets anders voor die kwestie, kunt u dit snel doen zonder de extra kosten van een commerciële print order of verspilde inventory.

 

Start met het ontwerpen van je logo

 

Bekijk onze andere artikelen

x