Begin met het ontwerpen van uw logo

Op zoek naar de beste logo maker? Bekijk hoe 9 populaire logo makers het doen

Gepubliceerd: 26.06.2020
Wanneer je een logo nodig hebt voor je merk, is een logo maker de snelste, gemakkelijkste manier om het te krijgen. Maar net als al het andere op het internet, heb je’een ton aan opties. En precies zoals alles op het internet en in de winkelrekken, hoe meer opties je hebt, hoe moeilijker het kan zijn om de juiste te kiezen. 
 
We hebben acht van de meest populaire logo makers op het web onder de loep genomen om te zien hoe zij het opnemen tegen Logogenie. We keken naar elk logo maker’s ontwerp proces, aanpassingsmogelijkheden, gebruiksgemak en eventuele opvallende punten die het uniek maken tussen alle keuzes die je’s hebt om u te helpen kiezen degene die het beste past bij uw behoeften. 
 
 

LogogenieApple and the Garden of Eden
 

Laten we eerst eens kijken naar Logogenie's logomaker. Werken met Logogenie begint met het invoeren van uw bedrijfsnaam en slogan en het kiezen van een logosjabloon uit een van onze vele opties. Vervolgens kunt u elk element binnen uw logo aanpassen – elk deel van uw afbeelding, elke extra vorm die u toevoegt. Er is geen limiet aan het aantal afbeeldingen dat u kunt toevoegen of het aantal kleuren dat u in uw logo kunt gebruiken. Maak het zo groot en bombastisch of klein en eenvoudig als het logo van uw merk moet zijn. 
 
En het is snel. Er is geen langdurig info-dumping proces, geen wachten op een lompe AI om iets voor u te genereren – met Logogenie kunt u meteen aan de slag met sjablonen. Als je eenmaal binnen bent, heb je een ton aan hoogwaardige icoonopties en veel tools om ze aan te passen tot een logo dat perfect is voor je merk.  
Wanneer u eenmaal uw logo heeft, kunt u zien hoe het eruit ziet in verschillende formaten: Facebook cover image, profiel foto, zelfs zwart-wit opties voor e-mail handtekeningen en print. Gebouwd met de gebruiker in gedachten, Logogenie’s logo maker is eenvoudig genoeg voor een beginner om te gebruiken, maar complex genoeg om het mogelijk te maken om echt unieke, boeiende logo's te maken. 

 


Logogenie in een notendop: 


 

Veel icoontjes
Intuïtieve interface
Beperkte logo-aanpassingen
Exclusieve rechten op het door u gemaakte logo
 
 

Hatchful

 
 

Apple and the Garden of Eden

 
Hatchful is Shopify’s in-house logo maker, dus als je een logo nodig hebt voor je Shopify site, is het’s de moeite waard om Hatchful uit te proberen vanwege de gemakkelijke integratie. Maar afhankelijk van hoeveel creatieve controle je wilt voor je logo, is Hatchful misschien niet de beste logo maker voor jou. Lees meer: Hoe WooCommerce migreren naar Shopify
 
Hier’s hoe het werkt: 
 
1. U begint met het kiezen van uw industrie uit een lijst van categorieën zoals mode, technologie, diensten en andere 
.
2. Nadat je je branche hebt gekozen, kies je je visuele stijl uit een andere lijst met opties, waaronder keuzes als vet, elegant, modern en vintage
.
3. Daarna voert u uw bedrijfsnaam en slogan in
.
4. Daarna kiest u waar het logo zal verschijnen, zoals op uw visitekaartje, uw sociale media aanwezigheid of op een uithangbord
5. Klik op “next” en je’wordt begroet met een eindeloos scrollende zee van logo opties gegenereerd door Hatchful. Kies er een, dan heb je de mogelijkheid om basiselementen zoals de kleuren en het gebruikte lettertype te veranderen
 
Als je klaar bent, kun je je logo en een aantal gerelateerde social media assets downloaden. 

 

Hatchful in een notendop:

 

Programma genereert ideeën voor u
Hatchful creëert logo's met specifieke afmetingen voor verschillende social media profielen, zodat je niet hoeft bij te snijden en te verkleinen
De gebruiker heeft weinig creatieve controle; Hatchful kiest eerder uit gegenereerde opties en past ze aan, dan dat het een logo van de grond af creëert 
Logo's zijn eenvoudig

 

Squarespace Logo MakerApple en de Tuin van Eden

 
Squarespace is vooral bekend als het platform dat het super eenvoudig maakt om een website te maken, zelfs als je geen webdesign- of ontwikkelingsvaardigheden hebt. Maar wist je dat ze ook een logo maker aanbieden?  
 
Dat doen ze. En het is net zo eenvoudig als hun website maker. 
 
Een logo maken met Squarespace begint met het invoeren van uw bedrijfsnaam. De volgende pagina geeft u de mogelijkheid om in Squarespace’s database van afbeeldingen te zoeken naar een logo dat bij uw bedrijfsnaam past. Ze’zijn allemaal vrij eenvoudig en ze’zijn allemaal eenkleurige afbeeldingen – u kunt de kleur veranderen, maar u kunt’geen tweede toevoegen aan uw afbeelding. 


 

Squarespace logo maker in een notendop:


 
Mockups van uw logo op een t-shirt, webpagina en visitekaartje direct in de logomaker
Images zijn zeer eenvoudig
Alleen één afbeelding per logo
Interface is’niet intuïtief – het’is niet meteen duidelijk dat je op je afbeelding moet klikken om de kleur te veranderen of op je tekst moet klikken om het lettertype te veranderen
 
 

Tailor Merken
 

 

Apple and the Garden of Eden

 
 
Tailor Brands’ logo maker begint het proces door u vooraf veel vragen te stellen over uw logo. In volgorde zijn dat:
 
1. Je bedrijfsnaam en tagline
2. Het soort merk dat je bent (directe retailer, winkel/café/restaurant, dienstverlener, blogger/influencer, gewoon een student die werkt aan een schoolproject of “other”)
3. Uw branche
4. Details over je bedrijf
 
Dan kiest u uw logovoorkeuren, zoals of u een logo met een icoon of een woordmerk prefereert en een paar trefwoorden die uw algemene stijl beschrijven. Met deze informatie genereert de logomaker een heleboel concepten voor je. Maar om er een te kiezen en te bewerken, moet u zich aanmelden voor een account of inloggen met Google of Facebook. Je kunt niet verder als je je niet aanmeldt.
Als je eenmaal met de logo's kunt werken, kies je er een en beslis je of je het mooi vindt zoals het is of dat je het wilt veranderen. Als u ervoor kiest om het te bewerken, zijn uw opties vrij beperkt – alleen de logo maker’s voorgestelde kleurenpaletten, een ander lettertype of twee en de drie stijlkeuzes die u oorspronkelijk koos. Breng het tot een punt waar u tevreden mee bent, klik op voltooien en kies dan om het logo te downloaden of om aan de slag te gaan met andere onderdelen van bedrijfsontwikkeling, zoals het bouwen van uw website of het ontwerpen van merkactiva. 
 

 

Tailor Brands in een notendop:

 

 
Mockups direct in de logo maker
Eenvoudige integratie met andere Tailor Brands producten
Ontwerpopties zijn beperkt
Als je eenmaal een goed logo ontwerp hebt, kun je’niet meer terug en een ander kiezen – je moet opnieuw beginnen
 

 

GraphicSprings


 

Apple and the Garden of Eden

 
 
GraphicSprings is één van de vele logo makers die beschikbaar zijn. Hier’s de primeur: een logo krijgen met deze is’niet gratis. 
 
Net als andere logo makers op deze lijst, begint GraphicSprings met het genereren van een logo op basis van uw input. Het vraagt slechts twee dingen vooraf: uw bedrijfsnaam en uw branche. Zodra u die hebt opgegeven, krijgt u pagina's en pagina's met logo's om uit te kiezen. Kies het logo dat u het beste bevalt en u komt op een pagina met dat logo en uw bedrijfsnaam. Op deze pagina kun je wijzigingen aanbrengen, zoals het toevoegen van vormen en swooshes of het veranderen van het lettertype van je naam. Als je tevreden bent met het logo, kun je een voorbeeld bekijken hoe het eruit zal zien op een t-shirt, website en briefpapier. 
 

 

GraphicSprings in een notendop:


 
 
Veel industrieën en afbeeldingen om uit te kiezen 
Bekijk uw logo op verschillende artikelen
Niet gratis – het minste wat u’betaalt voor uw GraphicSprings logo is $19.99 USD
Beelden hebben een clip art gevoel
 

 

Designhill Logo Maker
 

 

Apple and the Garden of Eden

 
 
Designhill belooft een professioneel AI-gegenereerd logo binnen enkele minuten. Hier’s hoe het werkt: 
 
1. Voer uw bedrijfsnaam in
.
2. Kies vijf of meer logo stijlen van een pagina met veel opties 
3. Kies drie kleuren om in het logo te gebruiken
4. Voer uw slogan in, kies uw branche en selecteer uw budget
.
5. Kies maximaal vijf iconen om te gebruiken in het logo
 
De AI genereert meerdere logo's op basis van alle informatie die je’hebt verstrekt en vanaf dit punt moet je je aanmelden voor een Designhill account als je’verder wilt gaan. 
 
Kies een van de logo's en je komt in een logomaker-interface waar je ontwerpelementen zoals het lettertype, het kleurenpalet en de algemene lay-out van het logo kunt wijzigen. Scroll naar beneden en je ziet mockups van het logo op verschillende plaatsen, zoals op een zak koffiebonen, een t-shirt, briefpapier en een uithangbord. Als je tevreden bent met het logo en het wilt gebruiken, moet je het kopen.
 
Als alternatief kunt u uw logo “from scratch” bouwen door een van Designhill’s logo templates aan te passen, en deze optie werkt op dezelfde manier als andere logo makers die online beschikbaar zijn. 
 

 

Designhill in een notendop:


 
 
AI genereert een logo voor u op basis van uw specifieke voorkeuren
Veel ontwerpmogelijkheden
Je moet een account aanmaken om verder te gaan dan een bepaald punt in het ontwerpproces
 

 

Ucraft


 

Apple and the Garden of Eden

 
 
Ucraft is een andere website die een gratis, eenvoudige websitebouwer aanbiedt. En net als een paar van de andere websitebouwers die we hebben besproken, biedt Ucraft een logobouwer aan. 
 
Ucraft’s logo maker heeft een drag-and-drop interface waar je vormen en iconen kunt kiezen voor je logo en deze kunt koppelen aan tekst. We konden niet vinden hoe we het lettertype van de tekst konden veranderen, en het was niet meteen duidelijk hoe we een icoon, vorm of kleur konden veranderen.
 
Zoals een paar van de andere logomakers die we hebben besproken, toont Ucraft uw logo op zaken als een visitekaartje, een tshirt en een website. En als u besluit uw website met Ucraft te bouwen, kunt u uw logo direct in het ontwerp plaatsen. 
 

 

Ucraft in een notendop:


 
 
U kunt tot vijf pictogrammen (en vijf vormen, en vijf stukken tekst) in uw logo gebruiken, wat meer is dan veel andere logo makers toestaan
Geen begeleiding – als het aankomt op uitzoeken hoe je de logo maker moet gebruiken, sta je er alleen voor
Icon selectie is vrij beperkt
 

 

LogoGarden
 

 

Apple and the Garden of Eden

 
 
Bij LogoGarden heb je twee opties om een logo te krijgen: zelf ontwerpen of er een laten ontwerpen. Als je ervoor kiest om iemand van hun ontwerpteam je logo te laten maken, kost het je 39 USD en heb je je logo in één werkdag. 
 
Als u ervoor kiest het logo zelf te ontwerpen, komt u terecht bij een logomaker die erg lijkt op de meeste andere online logomakers. U kiest uit een reeks pictogrammen, verandert de kleur, voegt uw tekst toe en voegt aangepaste ontwerpdetails toe om het logo uw eigen te maken. 
 
Onmiddellijk onder de logo maker interface, zijn er korte video's over hoe taken uit te voeren, zoals het bewerken van uw tekst’s lettertype en het aanpassen van het symbool dat u kiest. Daaronder geeft LogoGarden een FAQ. 
 

 

LogoGarden in een notendop:


 
 
Je hebt de mogelijkheid om je logo zelf te ontwerpen of het door een professional te laten ontwerpen 
Meer lettertype opties en aanpassingen dan veel andere logo makers aanbieden
Je bent beperkt tot één kleur per symbool
Alleen één symbool per logo
 

 

Hipster Logo Generator
 

 

Apple and the Garden of Eden

 
 
Zoals de naam al zegt, doet Hipster Logo Generator maar één ding: hipster logo's genereren. 
Je kent het type wel. Gekruiste pijlen met initialen in de lege ruimtes ertussen. Badge vormen. Initialen en oprichtingsdata. Het werken ermee is eigenlijk heel leuk (unironisch?) en als je klaar bent, scoort Hipster Logo Generator je ontwerp op zijn Hipstometer. 
 
Als je een hipster logo wilt, dan krijg je dat hier. Maar vergeet niet dat Hipster Logo Generator’s opties beperkt zijn tot stereotype “hipster logo” afbeeldingen. Dus als je op zoek bent naar iets buiten dat kader, zul je het hier niet vinden.
 

 

Hipster Logo Generator in een notendop:


 
 
Gemakkelijk te gebruiken
Afbeeldingen en opties zijn zeer niche
Impictogrammen en beeldmateriaal zijn zeer beperkt
 

 

De Logogenie Design Challenge
 

 

Logogenie’s derde generatie gratis logo maker kunt u uw bedrijf’s industrie en voorkeur lettertype opgeven. Via drie stappen kunt u uw logo personaliseren door middel van uw bedrijfsnaam en baseline, of slogan. Eerste stap: bedrijfsgegevens invoeren. Er is een ruime keuze aan industrieën, waaronder bouw, mode, technologie, wellness, voeding, transport en meer. Stap twee: kies een logosjabloon. Er zijn er honderden beschikbaar, en na uw keuze kunt u een voorbeeld bekijken en downloaden. Aanpassing gebeurt door onbeperkte aanpassingen. Lay-out, kleurenpalet, lettertypes en symbolen kunnen worden aangepast. Stap drie: een download in hoge resolutie is beschikbaar, en in vele formaten. Het logo ontwerp is compatibel met programma's als Adobe Illustrator en Photoshop. 

 

Logogenie's logo maker

Caption: Ontwerp je eigen logo met de Logogenie logo maker
 

Het ontwerpen van een logo wordt gemakkelijk gemaakt door duidelijke tabbladen aan de linkerkant, met opties om verder te ontwerpen door middel van pictogrammen, details en symbolen, kleurenpaletten en plaatsing. Logogenie’s eenvoudig te gebruiken “undo” en “redo” opties aan de linkerkant maken uitgebreide experimenten mogelijk. Er zijn nieuwe opties, zoals de optie voor sociale netwerken, resizing voor specifieke sociale platforms en eenvoudiger branding, evenals de optie voor exclusiviteit, die u rechten en contractaanbiedingen voor auteursrechten geeft. 

Naar rechts is er de handige “recenter” tool om alles uitgelijnd te houden mocht je daarvoor kiezen. Naast de “recenter” tool, vindt u de “help” optie, waar alle tutorial video's gemakkelijk toegankelijk zijn om te helpen met vragen die kunnen komen tijdens het ontwerpproces. Onder de video's is er een snelle inleiding over het gebruik van Logogenie’s ontwerpgereedschappen. De video's leggen ook uit hoe u tekst kunt aanpassen, het juiste gebruik van kleuren en kleurverlopen kunt toepassen en tips over het toevoegen van speciale details aan uw logo-ontwerp. 

Online chat is altijd beschikbaar, mocht je vragen hebben over dit onderdeel van het spel. Veel plezier!  
 

Start met het ontwerpen van je logo
 

 

Bekijk onze andere artikelen

x