Begin met het ontwerpen van uw logo

4 trucs om een logo voor uw bedrijf te ontwerpen

Gepubliceerd: 26.07.2018

Let’s say you are driving through a lonesome street at night and you feel your belly grumbling for a quick bite. Je merkt in de verte een licht op en rijdt erheen om je te realiseren dat het afkomstig is van het onmiskenbare ‘M’ dat straalt als een lichtend baken om je te redden van je hongergevoel. Je hart maakt een sprongetje van genot bij het vooruitzicht van een Big Mac met friet.
Zo belangrijk zijn logo's. Het iconische McDonald’s logo of het moeilijk te missen Nike logo straalt vertrouwen, merkwaarde en klanttevredenheid uit, allemaal tegelijk. Een van de meest aansprekende vormen van het creëren, vergaren en vergroten van merkherkenning en waarde is een logo ontwerpen.

 

Start met het ontwerpen van je logo


Wat maakt een logo zo cruciaal voor uw kleine bedrijf?


Een sessie met een van de toonaangevende marketeers van grootmachten als Pepsi of Puma zou u vertellen hoezeer zij de behoefte voelen om een logo te hebben dat zich onderscheidt van de rest – zelfs in de fase van succes waarin zij zich bevinden. Dus als u eigenaar bent van een klein bedrijf, neemt de ernst van de zaak toe manifold.
Als u de hoogten van succes wilt bereiken en de volgende Shell of Louis Vuitton wilt worden, dan moet u alles weten over het belang van een geweldig logo voor kleine bedrijven om het groot te maken. Hier zijn enkele van de redenen waarom u een logo nodig hebt om de juiste toon te raken bij uw consumenten.

 

Toont je creativiteit

Een goed logo zorgt ervoor dat uw klanten begrijpen dat u creativiteit als een van de belangrijkste vaardigheden in uw mars heeft. En mensen hechten zich over het algemeen graag aan merken die creatief zijn, want dat vergroot de kans dat ze unieke en passende oplossingen vinden voor hun problemen.

 

Bouwt een duidelijke merkidentiteit 

Van officiële communicatie tot marketing van uw merk, uw logo is overal zichtbaar. Zorg ervoor dat het het beeld van uw merk is dat u aan de hele wereld wilt laten zien.

 

Aids brand recall 

Van uw producten tot promotionele content, uw consumenten bereiken kan alleen als u een consistent patroon van merkherinnering creëert met behulp van uw logo zoals Millennium Watches. We zullen de iconische vier onderling verbonden ringen voor Audi of de Nike swoosh niet snel vergeten, toch? Dat is de kracht van logo's in merkherinnering.

 

Stelt het merk geloofwaardig op

Logo's helpen ook de erfenis van uw merk voort te zetten. Een logo kan een teken van kwaliteit zijn als het gaat om uw bedrijf, dus zorg ervoor dat u kwalitatief hoog scoort bij het leveren van diensten of producten aan uw klanten.
4 tips om een logo te ontwerpen dat uw kleine bedrijf naar nieuwe hoogten brengt
Als u een kleine ondernemer bent die het groot wil maken in uw domein, kunnen logo's u een heel eind op weg helpen om dat te bereiken. Hier zijn 4 manieren waarop u uw kleine bedrijf kunt laten stijgen door een prachtig logo te ontwerpen dat bij uw bedrijf past.


1. Neem een voorbeeld aan de klassiekers

Wereldmerken als Adidas, Shell en Microsoft hebben allemaal hun weg gevonden naar de hoofden van de consumenten, dankzij hun onnavolgbare logo's. Iconische logo's die lang nadat je ze hebt gezien in je geheugen blijven hangen, zorgen voor een betere merkherinnering en -herkenning. Dat stimuleert de verkoop als nooit tevoren. Het bestuderen van populaire logo's en de technieken die worden gebruikt om dezelfde te creëren, zal u dus helpen de basis te leggen voor het ontwerpen van het logo voor uw kleine bedrijf.

2. Bestudeer kleur- en ontwerpschema's


Kleuren en ontwerpschema's vormen het hart en de ziel van het logo voor uw bedrijf. Als u een levensmiddelenketen bent, ga dan voor kleuren als rood en geel, waarvan bewezen is dat ze de hongerhormonen in de hersenen van uw consumenten beïnvloeden. Een geruststellend blauw voor medische diensten en groen voor ecologische bedrijven doen het ook goed. Zorg ervoor dat u uw kleuren en ontwerpschema's goed kent voordat u begint met het ontwerpen van uw logo.

3. Eenvoudig is altijd effectiever

Eenvoud is het modewoord als het gaat om logo's ontwerpen. Neem bijvoorbeeld het logo van Top Homework Helper, een toonaangevende huiswerkhulpdienst. Met een eenvoudig lettertype dat de naam uitspreekt, brengt de plaatsing van een potlood op het logo de boodschap luid en duidelijk over. Vermijd ingewikkelde en moeilijk leesbare lettertypes voor uw logo. Houd het eenvoudig, en u bereikt meer dan met een te gedetailleerd ontwerp.

4. Voeg een vleugje activiteit toe

Het toevoegen van activiteitselementen aan uw logo creëert een visuele aantrekkingskracht van een heel ander niveau. De swoosh voor Nike of de vogel voor Twitter bevatten elementen van activiteit waardoor ze er behoorlijk dynamisch uitzien. Logo's met activiteitselementen brengen de positieve aspecten van uw merk over, en helpen u die felbegeerde brownie points te verdienen bij uw klanten.
Van het kiezen van het lettertype tot het bepalen van het type logo waar u voor gaat, het ontwerpen van een logo voor uw bedrijf is een lastige taak. Hoewel veel logo ontwerpbedrijven u graag een handje helpen bij deze taak, kunt u de tips die we hebben gedeeld ook gebruiken om het zelf te proberen. U kunt ook een ontwerpteam samenstellen en hen vertellen wat u nodig hebt, en zij zullen uw ideeën tot leven brengen als nooit tevoren. Welke weg je ook kiest, zorg ervoor dat je de tips in deze post in gedachten houdt, en je kunt je kleine bedrijf eindelijk naar de grote klasse brengen. Een memorabel en aantrekkelijk logo is een goed begin, dus ga zo door!

 

Start het ontwerpen van uw logo

 

Bekijk onze andere artikelen

x