Begin met het ontwerpen van uw logo

Uw logo verfraaien met mooie details

Gepubliceerd: 23.11.2017

Je hebt hard gewerkt aan je logo om het er slank en gemeen uit te laten zien, je hebt ervoor gezorgd dat de uitlijning goed is, je maten zijn goed geproportioneerd, je kleuren zijn goed geschikt, maar er ontbreekt gewoon iets… Wanneer mensen logo's ontwerpen, vergeten ze soms de afwerking. Ik heb het over scheidingslijnen, details, pictogrammen en vormen. Deze grafische elementen kunnen een eenvoudig logo er super cool uit laten zien. Hier’s een paar voorbeelden van mooie afwerkingsdetails die u kunt uitproberen op uw logo's.

Start nu met het ontwerpen van uw logo


Scheidingslijnen

Scheidingslijnen zijn geweldige details om toe te voegen aan uw logo's. Ze helpen twee teksten uit elkaar te houden en voegen wat meer dynamiek en structuur toe aan uw logo. Hier’s een paar voorbeelden die ik voor u heb gemaakt op basis van de scheidingslijnen die beschikbaar zijn in de logogenie logo-ontwerp tools:

tips voor logogenie logo-ontwerp tools

Merk op dat de « Before » lijn lijkt, nou… Een beetje saai ? Dat komt omdat er geen scheidingslijnen zijn toegevoegd aan de compositie. Door scheidingslijnen toe te voegen (en ik zeg niet dat je dat altijd moet doen), krijg je een logo dat gestructureerder en grafisch aantrekkelijker lijkt. Het helpt ook om uw bedrijfsnaam te scheiden van uw baseline. In de meeste gevallen wilt u dat uw klanten uw bedrijfsnaam vóór uw basislijn zien, dit is ook de reden waarom de basislijn in de meeste logo-ontwerpen kleiner is. Het toevoegen van een lijn tussen de twee teksten maakt het nog duidelijker en helpt echt om het belang van elke tekst te onderscheiden. Het voegt ook een cool grafisch element toe aan de mix.

Kogels

Bullets zijn kleine details die u kunt toevoegen aan elk uiteinde van uw bedrijfsnaam en baseline. Deze grafische elementen zijn geweldig om persoonlijkheid toe te voegen aan uw logo. Afhankelijk van de bedrijfstak waarin u werkzaam bent, kunt u opsommingstekens vinden die passen bij uw activiteit. Het geeft uw logo een extra dimensie en helpt de sfeer te bepalen. Als uw logo voornamelijk op tekst is gebaseerd, zal het toevoegen van bullet details uw logo zeker « » opfleuren. Hier zijn een paar voorbeelden waarmee u kunt vergelijken, zodat u een beter idee krijgt waar ik het over heb:

idee van logo
In het eerste logo wordt het ontwerp versterkt door opsommingstekens die wortels of uitlopende planten zouden kunnen voorstellen. In het tweede logo worden dynamische bullets gebruikt om het ontwerp meer energie te geven, alsof het wil zeggen, hé jij, heb je een merk nodig? Wij kunnen u helpen! In het derde logo worden twee verticale lijnen gebruikt die fungeren als muren aan weerszijden van de bedrijfsnaam, wat doet denken aan de bouw. Al deze kleine details vertellen een verhaal en geven uw logo ontwerp meer stijl en betekenis.

Vormen

Vormen gebruiken in uw logo is leuk! Vormen vormen als een schil om een element en helpen het oog te richten op de belangrijke informatie. Vormen zijn ook geweldig om je logo te structureren. Ze kunnen wat extra stijl toevoegen aan een compositie die er wat leeg uitziet. Bekijk deze coole ontwerpen met vormen:

Logo met vormen

In bovenstaande voorbeelden worden de vormen op twee manieren gebruikt. In de eerste rij worden de vormen gebruikt om een reeks letters of een zin in te sluiten, alsof ze willen zeggen: "Kijk mij eens". Dit helpt de kijkers zich te concentreren op een specifiek deel van het logo, zoals « for life » in het tweede voorbeeld van de eerste regel. In de tweede rij omringen de vormen de teksten. In deze reeks voorbeelden wordt de vorm het element dat de hele logocompositie structureert. Dit soort logo's zijn geweldig voor strengere, corporate type bedrijven zoals accoutants, business managers, makelaars, zakelijke adviseurs, etc…

 

Wat hebben we geleerd van dit artikel?

We hebben geleerd dat het gebruik van vormen, opsommingstekens en scheidingslijnen in logo's echt cool is! Ze helpen je logo te structureren, wat heel belangrijk is als je wilt dat je logo er professioneel uitziet. Ze voegen een beetje extra grafische paz toe aan de compositie waardoor het wat meer opvalt. Ze zijn een alternatief voor het gebruik van figuratieve iconen. Als ontwerper vind ik het’s altijd interessant om deze verschillende benaderingen te verkennen en te zien wat het beste bij de stijl van je bedrijf past.

Zoals in elk artikel dat ik’geschreven heb, wil ik’een beetje praten over onze online ontwerptool, logogenie affers een uitgebreide online ontwerpoplossing voor kleine bedrijven. Wij bieden een enorm scala aan logo's, waaronder figuratieve pictogram logo's, lettervormige pictogram logo's, vorm logo's zoals vermeld in dit artikel en ook geweldige platte tekst logo's met super stijlvolle lettertypen. Probeer het eens en laat ons weten wat je ervan vindt door op onderstaande link te klikken
 

Start nu met het ontwerpen van je logo
 

Auteur : Damien is logo ontwerper en graficus bij logogenie.net. Damien zit al meer dan 10 jaar in het ontwerpvak en is medeoprichter van logogenie.

Bekijk onze andere artikelen

x