Begin met het ontwerpen van uw logo

Digitale toegankelijkheid op WordPress websites

Gepubliceerd: 07.11.2018

WCAG en ADA


Wat is toegankelijkheid?


Wanneer een website wordt gemaakt en gelanceerd, moet iedereen er gebruik van kunnen maken. Er is echter een vraag met betrekking tot een groep gebruikers met speciale behoeften - hoe maakt u uw website compatibel met de eisen van mensen met een handicap.


Als antwoord op deze vraag hebben gouvernementele en niet-gouvernementele instellingen een praktijk ontwikkeld met richtlijnen en criteria voor de problemen van mensen met een handicap. Deze praktijk staat bekend als toegankelijkheid.


Toegankelijkheid is een kwaliteit die bepaalt in hoeverre mensen met speciale behoeften toegang kunnen krijgen tot de inhoud van een bepaalde webpagina. Mensen met een handicap (bijv. blinden, doven en verstandelijk gehandicapten) moeten de website op dezelfde manier kunnen gebruiken als andere gebruikers.


Beschikbaarheid omvat het toevoegen van specifieke functies, het wijzigen van bestaande en het verwijderen van barrières. De presentatie van een video waarvan het geluid in gebarentaal is vertaald, helpt doven de inhoud ervan te waarderen. Evenzo zorgt een object met brailletekens ervoor dat blinde gebruikers zich zelfstandiger kunnen bewegen. De website toegankelijk maken is een ingewikkelde taak en het maken van toegankelijke site kost veel tijd.

Waarom websites toegankelijk moeten zijn 


Het verkrijgen van een maximaal aantal online gebruikers is het doel van elke website-eigenaar of -programmeur. Een belangrijke factor die van invloed is op goed internetverkeer is de beschikbaarheid van beschikbare websites. De beschikbare sites zullen echter niet alleen veel mensen bezoeken, maar ook andere belangrijke voordelen hebben. Deze voordelen omvatten e-commerce, naleving van specifieke regels en betere hulp aan bepaalde groepen, zoals blinde en dove internetgebruikers.

In veel landen gelden momenteel wettelijke bepalingen inzake toegankelijkheid. Er zijn normen vastgesteld waaraan websites van overheidsinstellingen moeten voldoen.  Langzamerhand geldt dit echter niet meer alleen voor deze websites. Het hebben van een toegankelijke webpagina wordt ook gemeengoed op andere gebieden, bijvoorbeeld verwijst naar sites met advertenties of professionele online winkels.Daarom moeten eigenaren van websites beginnen met het oplossen van toegankelijkheidsproblemen op hun sites.

 

Hoe gebruiken mensen met verschillende handicaps de computer


Mensen met verschillende soorten handicaps gebruiken de computer elke dag. Er zijn veel aandoeningen en veel problemen die hen beïnvloeden bij het bezoeken van websites. Het is de moeite waard om te beseffen, want als deze problemen ons niet direct aangaan, hebben we geen volledig beeld van de barrières waar mensen mee te maken hebben.

Hier volgen enkele voorbeelden van mensen voor wie je websites toegankelijker zou moeten maken:


Blinden / slechtzienden
Doof
Doof en blind
Mensen met cognitieve stoornissen
Mensen met autisme


Website bruikbaarheid en toegankelijkheid 


Beschikbaarheid heeft veel voordelen voor zowel programmeurs als websitegebruikers. De meeste mensen weten echter niet dat beschikbaarheid ook een aantal voordelen biedt die van invloed kunnen zijn op andere gebieden.


Bruikbaarheid is de praktijk van het maken van websites die gemakkelijk te leren en te begrijpen zijn, zodat iedereen ze goed kan gebruiken. Ondertussen verwijst toegankelijkheid naar de methode waarmee programmeurs mensen met speciale behoeften toegang geven tot hun websites en ze kunnen gebruiken.Er zijn aspecten waarin bruikbaarheid en toegankelijkheid elkaar overlappen. Hier zijn er enkele van:


Linktekst - Een link met beschrijvende tekst maakt het voor alle gebruikers gemakkelijk om aan te geven naar welke plaats de link leidt. Omdat internetgebruikers meestal door pagina's bladeren in plaats van de hele inhoud te lezen, kunnen duidelijke links hun taak om informatie te vinden vereenvoudigen.


Paginastructuur - Bezoekers kunnen snel de structuur van de pagina begrijpen en weten waar de navigatielinks en de hoofdinhoud zich bevinden.


Het taalgebruik - Een site met gemakkelijk te begrijpen taal is ook goed voor mensen met een cognitieve beperking en voor mensen die kunnen lezen.


Websites die voldoen aan de toegankelijkheidsnormen vertonen een zekere mate van bruikbaarheid. Kortom, het's het beste om zowel bruikbaarheid als beschikbaarheid in gedachten te houden bij het maken van een site.

 

Is uw website toegankelijk?  


Ons wordt vaak gevraagd aan te geven tot welk percentage onze website toegankelijk is. Hoe meet u de toegankelijkheid? Gebruik de toegankelijkheidstool voor een snel overzicht

Om snel te zien hoe uw site beschikbaar is, kunt u de gratis webtoegankelijkheidstool gebruiken. Ze zullen niet alle problemen verzamelen, en ze zijn niet perfect, maar met een gratis tool krijgt u toch een soort beeld. Met behulp van een gratis automatische tool krijgt u een rapport, wat een prima oplossing is om mee te beginnen. Wij adviseren Wave of AChecker met gratis tools.  

 


Denk na over toegankelijkheid voordat u begint met de ontwikkeling van uw website of webapplicatie


Als blijkt dat uw website niet aan de eisen voldoet, betekent dat vaak dat u niets meer kunt doen.


Daarom moet u, voordat u begint met de bouw van uw site, nadenken over de zaken die u in het volgende project kunt gebruiken.

Bij het schetsen van uw project moeten veel aspecten worden ontworpen voordat u een regel code schrijft.


Je kunt uitzoeken welke componenten en tools van derden je wilt gebruiken en bepalen of ze beschikbaar zijn. Op dit moment is een beetje marktonderzoek voldoende.


Als je films gebruikt, maak dan ook een plan voor het delen van ondertitels. Als je het geluid wilt gebruiken, zorg dan voor een transcriptieplan.


Zorg ervoor dat mensen met verschillende handicaps je webapplicatie kunnen gebruiken. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je niet alleen vertrouwt op de kleur of handelingen van de muis. Voeg toetsenbordfuncties toe en zorg ervoor dat je gebruikersacties aangeeft met tekst in aanvulling op kleur.


Als je vanaf het begin aan toegankelijkheid denkt, bespaar je jezelf talloze uren hoofdpijn en natuurlijk een groot deel van je budget.

 

Is toegankelijkheid overweldigend? 


Hebt u geprobeerd alle WCAG-documentatie te doorgronden? Het kan erg intimiderend zijn en je doen twijfelen of je de richtlijnen wel kunt volgen.


Sinds enige tijd wordt meer aandacht besteed aan het feit dat niet-gehandicapten moeten voldoen aan de behoeften van gehandicapten. De ingevoerde normen bevatten zeer gedetailleerde punten en uitleg over de noodzakelijke toegankelijkheidstechnieken.

Dit overweldigt en intimideert meestal zelfs technische mensen.


Niet alle richtlijnen zijn van toepassing. Als u probeert uw site te bekijken en te vergelijken met de WCAG-eisen, zult u bij WCAG punten vinden die u niet hoeft toe te passen. Dat komt omdat u misschien niet de specifieke inhoud hebt die in de specificatie wordt genoemd en omdat niet alle richtlijnen van toepassing zijn op uw product, dienst of website.

 

Minimaliseren van de kosten van toegankelijkheid 


Kennis over de kosten die gepaard gaan met de toegankelijkheid van een website is een van de belangrijkste manieren om succes te boeken. Zo helpt u uzelf om onverwachte financiële problemen te voorkomen die uw project kunnen belemmeren.


Om u te helpen de typische uitgaven in verband met een toegankelijkheidsproject te realiseren, moet u rekening houden met verschillende diensten die u nodig kunt hebben om de site beschikbaar te maken. Dit zijn bijvoorbeeld diensten voor webontwikkeling op het gebied van toegankelijkheid (uw ontwikkelingsteam kan dan aanbevelingen gebruiken om toegankelijkheidsproblemen aan te pakken) of beschikbaarheidstraining (deze training is in de eerste plaats bedoeld om u en uw groep te helpen de toegankelijkheidsregels te begrijpen).


 

WCAG & ADA WordPress Themes 

Wordpress thema's

Maak uw toegankelijke website met behulp van een responsief WCAG & ADA WordPress-thema. Ontdek commerciële WordPress thema's voor multifunctioneel gebruik.


WordPress is een toonaangevend content management systeem en blogging platform dat goed geschikt is voor een toegankelijkheid ontwikkeling.


Weergave Als u wettelijk verplicht bent te voldoen aan de WCAG 2.0 normen om een website aan te passen voor mensen met een visuele, motorische of cognitieve handicap en een toegankelijke site te bouwen, dan moet u deze WordPress Thema's controleren die geleverd zijn met een WCAG-conformiteit en voldoen aan de belangrijkste principes van toegankelijkheidsontwerp:


Company + WCAG compatibiliteit -  Company is een eenvoudige, creatieve multifunctionele en professionele, zakelijke WordPress thema gewijd aan een bedrijfswebsite. Het brengt een set van nuttige functies en gebruiksvriendelijke widgets voor secties zoals beeldcarrousel, contactformulier, sociale pictogrammen. Het’s een perfecte oplossing voor een klein bedrijf!  


Lawyer + WCAG compatibiliteit -  een schoon WordPress thema ontworpen voor het maken van een professionele website van een advocaat of een juridisch adviseur. Dit krachtige en flexibele thema bevat een aantal handige instellingen waarmee de lay-out en kleuren kunnen worden aangepast. Het komt ook met verschillende kant-en-klare widgets voor het weergeven van sociale pictogrammen, het delen van getuigenissen, teamleden introductie of afbeelding carrousel en contact form.


Simple + WCAG compatibility -  It’s a clean and elegant WordPress theme, purposed to show off your business company in a modern and unique style.


Het biedt handige instellingen waarmee u de lay-out & thema's kleuren, kant-en-klare widgets voor sociale pictogrammen, afbeelding carrousel, teamleden of contact form.

aan te passen

Het’s een aantrekkelijke keuze voor verschillende bedrijven, agentschappen, bedrijven, of zelfs freelancers.


Publieke instellingen + WCAG compatibiliteit - Strak en professioneel ogend, modern WordPress thema voor  publieke instellingen of gemeente kantoor (regionale kantoren, gemeente kantoren, politie of de brandweer)


Het brengt een Revolution Slider inbegrepen in de prijs en verschillende nuttige WordPress plugins: PE Easy Slider, PE Recent Posts, PE Panels.

 

School + WCAG compatibiliteit - een prachtig ontworpen, educatief WordPress thema op maat voor school of onderwijs websites.

Purposed voor hogescholen, scholen, de universiteiten, kleuterscholen, online cursussen, en soortgelijke webpagina's.

Het brengt een set van gebruiksvriendelijke thema-opties te configureren, zoals kleuren, lettertypen, lay-out, instellingen voor post en pagina's en nog veel meer. Het kan een geweldige oplossing voor het weergeven van schoolprogramma en de invoering van de school teachers.

 

Diensten + WCAG compatibiliteit -  Het is een uitstekende keuze voor elk bedrijf omdat het is ontworpen als een krachtige oplossing voor dienstenpresentatie en bedrijfsintroductie. Het kan de juiste keuze zijn voor een arts, medische kliniek, constructies, en architectuur of zelfs een automonteur website.

Dit vlotte, schone multifunctionele WordPress thema wordt geleverd met kant-en-klare widgets en shortcodes.


Het is nooit te laat om uw site toegankelijk te maken


Deskundigen op het gebied van website-toegankelijkheid stellen voor om toegankelijkheid al in een vroeg stadium van de webontwikkeling te implementeren.


Het kan veel tijd en middelen kosten om een snelle pagina, s aan te bieden, vooral als u een uitgebreide website beheert. Als u echter eenmaal de nodige taken hebt uitgevoerd, zal het beschikbaar houden ervan relatief eenvoudiger zijn. Vergeet niet dat u na het toevoegen van nieuwe inhoud die beschikbaar moet zijn, ervoor moet zorgen dat deze hetzelfde blijft nadat u uw site hebt gedeeld.


Vergeet niet dat het het overwegen waard is om deskundigen in te schakelen. Laat uw project door een deskundige beoordelen op toegankelijkheid of laat hen uw site lezen en een systematische reeks stappen ontwikkelen om toegankelijkheidsproblemen aan te pakken.


Enkele goede ideeën en snelle oplossingen volstaan om uw website toegankelijk te maken voor mensen met een handicap.

 

Start met het ontwerpen van je logo

 

Bekijk onze andere artikelen

x